Είναι βέβαιο πώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα μετατρέψουν την Τούμπα σε κολαστήριο το βράδυ της Τετάρτης. Ο αγαπημένος τους ΠΑΟΚ παίζει το πιο σημαντικό ματς της ιστορίας του.



Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Όχι μόνο της σύγχρονης αλλά και όλων των εποχών που ακολούθησαν την ίδρυση του. Μια πρόκριση το βράδυ της Τετάρτης σε βάρος της Μπενφίκα, αλλάζει αυτόματα τον ρού της ιστορίας του συλλόγου. Δεν είναι μόνο το επίπεδο, δεν είναι μόνο το brad name, δεν είναι μόνο ο ντόρος που δημιουργείται γύρω από το όνομα του συλλόγου, είναι και η πεμπτουσία του ίδιου του σπορ.
Οι ασπρόμαυροι θα βρεθούν στον παράδεισο της μπάλας, όπου παίζουν μόνον οι εκλεκτοί σε μια διοργάνωση χρυσάφι, από κάθε πλευρά.
Είμαι πεπεισμένος πώς η Τούμπα δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ έναντι της Μπενφίκα. Είναι ένα γήπεδο κολαστήριο για οποιαδήποτε ομάδα, και αυτό δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση.
Η Τούμπα θα είναι κατάμεστη από 30 χιλιάδες κόσμου, αφού το sold out έχει ήδη γίνει, η δίψα είναι μεγάλη στις τάξεις του κόσμου, και η πρόκληση μεγάλη. Στο πιο μεγάλο ματς της ιστορίας του ο ΠΑΟΚ θα έχει δίπλα του, τους ορκισμένους υποστηρικτές του, σε έναν δρόμο που μόνον οι άξιοι και οι αποφασισμένοι μπορούν να διαβούν. Επιστροφή σε αυτό το ματς δεν υπάρχει. Εδω που έφτασαν τα πράγματα, πρόκριση είναι μονόδρομος.
Η Τούμπα κατά την γνώμη μου , δεν έχει άδικα την φήμη της πιο σκληρής έδρας στην Ελλάδα και μια από τις πλέον δυνατές της Ευρώπης.  Απίστευτη ατμόσφαιρα η οποία δύσκολα αποτυπώνεται με λόγια. Θα την νιώσουν οι παίκτες της Μπενφίκα, που νιώθουν ήδη τη πίεση με τα δημοσιεύματα του Πορτογαλλικού τύπου για την ατμόσφαιρα της έδρας του ΠΑΟΚ.
Ο "Δικέφαλος" έχει το μομέντουμ, αυτή την ώρα. Είναι σε άριστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Γύρισε την εις βάρος του κατάσταση στο ματς με την Σπάρτακ δείχνοντας πόσο αποφασισμένος είναι, και στα πέντε ματς έχει αφήσει την σφραγίδα του. Θα ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, εδώ που έφτασε, αν δεν έφτανε στον στόχο του.