Έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που επιλύθηκε το πρόβλημα με τις τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ εκφράζεται από τον Ολυμπιακό. Με αφορμή τη συμφωνία του Γιώργου Βασιλειάδη με τους επτά συλλόγους και κυρίως το οικονομικό τίμημα της παραχώρησης των δικαιωμάτων τους στην ΕΡΤ, οι «ερυθρόλευκοι» εξαπέλυσαν επίθεση τόσο στον ίδιο τον υπουργό, όσο και στην κυβέρνηση.

Στη θέση τους λοιπόν επί του ζητήματος κάνουν λόγο για «ψηφοθηρική παρέμβαση» και τονίζουν ότι «μοιράζονται λεφτά που θα λείψουν από εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Αναλυτικά η θέση του Ολυμπιακού αναφέρει

«Η κρατική παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την αδιανόητη “Τηλεοπτική Προσφορά Βασιλειάδη” σε συγκεκριμένες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Με σκοπό καθαρά ψηφοθηρικό, αλλά και με στόχο την αιχμαλωσία του ποδοσφαίρου, ο κ. Υπουργός μοιράζει τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού, ο οποίος ματώνει καθημερινά για να τα βγάλει πέρα!

Το συμβόλαιο που προσφέρει η ΕΡΤ στις ομάδες και προέρχεται από το αίμα των φορολογούμενων είναι, ετησίως, κατά 6 με 7 εκατομμύρια “ακριβότερο” από τις νορμάλ τιμές της αγοράς, γι’ αυτό άλλωστε δεν υπήρχε από κανένα κανάλι προσφορά μεγαλύτερη των 10 εκατ. ετησίως, για το πακέτο των επτά ΠΑΕ.

Ο κ. Βασιλειάδης, με άλλα λόγια, αποφάσισε να δώσει σε… Ανώνυμες Εταιρείες 14 εκατομμύρια ευρώ (η συμφωνία είναι διετής) τα οποία θα λείψουν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους Έλληνες.

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Υπουργός Βασιλειάδης, σε ρόλο Ασλανίδη, ποδηγετούν το ποδόσφαιρο, βιάζουν την τηλεοπτική αγορά και προκαλούν τον μέσο πολίτη».