Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αδιαφορεί, για μία ακόμη φορά, για το επιχειρείν καταργώντας με απόφασή της τη νυχτερινή βάρδια στο Α΄ Τελωνείο της Θεσσαλονίκης, σχολιάζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Αναστάσιος Καπνοπώλης αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του γ.γ. της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση, εν μέσω Αυγούστου, νομιμοποιεί τους τελωνειακούς οι οποίοι από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2017 απέχουν, μονομερώς, από τη νυχτερινή βάρδια, από τις 10.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί, στην Πύλη 16 του ΟΛΘ. Παρά το γεγονός πως επανειλημμένες φορές διαμαρτυρηθήκαμε και μέσω επιστολών, ο κ. Πιτσιλής προχώρησε σε αυτή την αψυχολόγητη απόφαση που μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για την επιχειρηματική κοινότητα, την οποία αναγκάζει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλει να αξιοποιήσει το βράδυ» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως δεν νοείται Ελεύθερη Ζώνη σε λιμάνι με περιορισμό στο ωράριο του τελωνείου.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε την 24ωρη λειτουργία του τελωνείου στην Πύλη 16, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό το λιμάνι της πόλης, που φιλοδοξεί να αναπτυχθεί μέσω της ιδιωτικοποίησης, μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Ένα είναι βέβαιο πως τέτοιου είδους τακτικές εκ μέρους της κυβέρνησης τρέπουν σε άτακτη φυγή τους εν δυνάμει επενδυτές. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι επιχειρηματίες το ‘μάρμαρο’ για τις αποφάσεις της ΑΑΔΕ και των κυβερνώντων, οι οποίοι για ψηφοθηρικούς λόγους ‘κλείνουν το μάτι’ σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.