Το πρώτο βήμα για τους δύο «Δικέφαλους» έγινε. Αμφότεροι εξασφάλισαν ευρωπαϊκό όμιλο και φυσικά την συμμετοχή τους στα play off του Champions League. Μία πρόκριση που τους εξασφαλίζει και πολλά εκατομμύρια!

Από φέτος οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play off του Champions League θα εξασφαλίσουν 5 εκατομμύρια ευρώ (πέρσι έπαιρνε 2 εκατομμυρία ευρώ ο νικητής των play off και 3 ο ηττημένος) και φυσικά θα εισπράξουν άλλα 2,92 εκατομμύρια ευρώ για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League (πέρσι ήταν 2,6 εκατομμύρια ευρώ).

Ακόμα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το market pool μιας και θα κριθεί από τις ομάδες που θα έχουμε στο Europa League και πως θα μοιραστεί το συνολικό ποσό. Δεδομένα όμως ακόμα κι αν αποκλειστούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα βάλουν στα ταμεία τους μίνιμουμ 7,29 εκατομμύρια ευρώ (+ το όποιο market pool προκύψει).

ΤΟ ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Φυσικά εδώ που έφτασαν οι ελληνικές ομάδες κοιτάνε τους ομίλους του Champions League και το τεράστιο χρηματικό έπαθλο το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατομμυρία ευρώ!

Από φέτος η είσοδος στους ομίλους είναι 15,25 εκατομμυρία ευρώ (από 12,7 που ήταν πέρσι) και το market pool θα κριθεί από το πόσες ομάδες θα προκριθούν. Πέρσι για παράδειγμα που πέρασε μόνο ο Ολυμπιακός πήρε 16,2 εκατομμύρια ευρώ από το Market pool το οποίο φέτος θα είναι αυξημένο και για τις ελληνικές ομάδες. Εάν προκριθεί μία ομάδα θα πάρει το 100% εάν προκριθούν και οι δύο τότε ο πρωταθλητής θα πάρει το 55% και ο δεύτερος 45%.

Καταλαβαίνει κανείς πως εάν περάσει μία ομάδα θα εξασφαλίσει μίνιμουμ 30+ εκατομμύρια ευρώ!