[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Του παρακράτησαν το επίδομα πυρόπληκτου, για οφειλή ΕΝΦΙΑ που αφορά το... καμένο σπίτι στο Μάτι!ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ήρθη η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή προς την εφορία (ΕΝΦΙΑ), μετά από προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος συνομίλησε και με τον πολίτη που προέβη στη σχετική καταγγελία.


Ο Θάνος Καζακίδης, κάτοικος της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι το επίδομα κατατέθηκε μεν στις 6 Αυγούστου αλλά είδε να κατάσχεται μέρος αυτού για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ, και παρά το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ακατάσχετο.

Το θέμα επιλύθηκε μετά την παρέμβαση Πιτσιλή, ενώ, όπως εξηγούσαν πηγές της ΑΑΔΕ, η εφορία δεν ξέρει αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό.


Για την αποφυγή ανάλογου περιστατικού, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν βλέπουν κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ, που είναι και το επίδομα προς τους πυρόπληκτους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:


Την ώρα που η κυβέρνηση διαφήμιζε το προηγούμενο διάστημα ότι το επίδομα που δόθηκε προς τους πυρόπληκτους κατοίκους στο Μάτι είναι ακατάσχετο, έρχονται στο φως καταγγελίες που την αμφισβητούν.


Συγκεκριμένα, ο Θάνος Καζακίδης το σπίτι του οποίου κάηκε στις 23 Ιουλίου στο Μάτι , είδε να μπαίνει στις 6 Αυγούστου στον τραπεζικό του λογαριασμό το επίδομα 5.000 ευρώ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1,  ο κ. Καζακίδης ανέφερε ότι έκανε ανάληψη 1.200 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό – όπως είπε – δεσμεύτηκε για οφειλές στην Εφορία.
Ο κ. Καζακίδης μάλιστα παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις στην τράπεζα, ανέφερε ότι δεν έχουν βρει λύση παρά το γεγονός ότι προβλέπεται το ακατάσχετο.
Όπως αποκάλυψε, το ποσό δεσμεύτηκε επειδή χρωστάει ΕΝΦΙΑ 4.500 ευρώ για το καμένο σπίτι στο Μάτι.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο

Από τον antenna μέσω in.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]