Στην Ηγουμενίτσα έχω βρεθεί αρκετές φορές, ειτε σαν βιαστικός ταξιδιώτης που μόνη έννοια είχε το φόρτωμα στο πλοίο προς την Ιταλία, είτε και πάλι, στα γρήγορα,σε ρεπορτάζ για λαθρομετανάστες, νέο λιμάνι, κ.τ.λ.

όλα αυτά που λέμε συνήθως επικαιρότητα, που τα ξεχνάμε σε λίγες μέρες.
Όταν φέτος ανακοινώθηκε ότι η 32 πανελλήνια συνάντηση vespa θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα, είχα την περιέργεια του πως και τι θα γίνει..
και έγιναν τα καλύτερα...
Στην κατ έτος βεσπομαζωξη ανά την Ελλάδα, συναντιώνται φίλοι παλιοί, χτίζονται νέες γνωριμίες, βλέπεις άλλα μέρη,και έχουν αυτές οι τρεις τέσσερις μέρες την γλυκύτερη αναμονή της χρονιάς.Το όμορφο Δρέπανο,χωμένο μέσα στη θάλασσα και πνιγμένο στα δέντρα ,έγινε η βάση και τό ορμητήριο της συνάντησης.Πολλή καλή η διοργάνωση και τα παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια ήταν πανταχού παρόντες για κάθε πληροφορία και βοήθεια.και η σακούλα με τα αναμνηστικά προσεγμένη και γεμάτη δωράκια .
Για τρεις μέρες γέμισε ο τόπος "σφήκες"και χαρούμενες φάτσες..βόλτα σε ωραίες ακτές, παρέλαση στην πόλη των συμμετεχόντων,"καλλιστεία" βεσπας,δεξιοτεχνίας, βραδυπορίες,συναυλίες,δώρα και σουβλάκια γέμισαν τις μέρες που πέρασαν σαν νερό.Ξαναειδαμε φίλους από την Γαλλία,την Σερβία,την Ιταλία,τη Θεσσαλονίκη,από την εξωτική Λάρισα και την πολύβουη Αθήνα.την Βέροια την Κοζάνη,την Ναύπακτο,το Κιλκίς,το Βόλο,τους πατρινούς που κάτι κέρδισαν οι άτιμοι!!!από νησιά και στεριά απ' όλη την Ελλάδα..
Κάθε χρόνο, αυτή η συνάντηση είναι το καλύτερο κλείσιμο του καλοκαιριού και η καύσιμη ύλη αναμονής για το επόμενο..και τού χρόνου.