Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποτελεί το χρονικό διάστημα από την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της.


Αυτό προβλέπει ο νόμος 4446/22-12-2016 άρθρο 114 και η υπ'αριθ.πρωτ. 29/21-3-2017 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να διενεργήσουν εκπτώσεις από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, "η  προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη, κατά την περίοδο της Δ.Ε.Θ., αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία για την Αγορά της Θεσσαλονίκης, σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αυξήσει την κατανάλωση και τον τζίρο των επιχειρήσεων". 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις "HELEXPO SALES", έναν νέο θεσμό για την Αγορά της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας τις καλύτερες τιμές, τις καλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, ήτοι στις 9 και στις 16 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενο ωράριο εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ: 11π.μ. – 6μ.μ.