Νεαρός αλλοδαπός, που μετέφερε, με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του, έξι παράνομους μετανάστες, συνελήφθη, χθες, μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Δερβενίου.


Πρόκειται για 19χρονο ο οποίος, αρχικά, όταν είδε τους αστυνομικούς να του κάνουν σήμα να σταματήσει, πάτησε γκάζι. Ακολούθησε καταδίωξη και, λίγα χιλιόμετρα αργότερα, οι αστυνομικοί εγκλώβισαν το όχημά του. Τότε, ο 19χρονος άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν στα χωράφια και, μετά από άγρια πάλη, κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, της Απείθειας, της Αντίστασης, καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ., για Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για παράβαση του Νόμου περί όπλων(στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα μαχαίρι). Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση,  οι παράνομοι μετανάστες είχαν περάσει τα σύνορα από τον Έβρο πριν μερικές ημέρες και είχαν πληρώσει «ταρίφα» σε άλλο μέλος του κυκλώματος για να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στην Πάτρα.