Τα πυροφυλάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου στο Σέιχ Σου επισκέφθηκαν, σήμερα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας.
Είδαν από κοντά τα έργα υποδομής που έχουν κατασκευαστεί στο Σέιχ Σου και συζήτησαν με εθελοντές και υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολούνται με την πυρόσβεση και την προστασία του περιαστικού δάσους.

Μετά την ενημέρωσή του από το διοικητή του Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης πύραρχο Νικόλαο Αθάνατο, ο κ. Καλαφάτης, έκανε την εξής δήλωση:
«H προστασία του δασικού πλούτου είναι συλλογική ευθύνη, είναι μια προτεραιότητα. Πριν από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική οι “Εντάξει” ξεκινήσαμε μια σειρά επισκέψεων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Θεσσαλονίκης και στην 83η Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών(2η ΕΜΑΚ), με κέντρο αναφοράς τις πυρκαγιές. Σήμερα βρεθήκαμε στο Σέιχ Σου. Γιατί η πρόληψη είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο».
Να σημειωθεί ότι, ο κ. Καλαφάτης, ως υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το 2012 είχε εγκρίνει έργα αποκατάστασης του περιαστικού δάσους Σέιχ-Σου της Θεσσαλονίκης, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, τα οποία χρηματοδότησε το ΥΠΕΚΑ, ενώ  το 2013, είχε θέσει υπό την αιγίδα του υπουργείου εκδηλώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για τον εθελοντισμό, στο Σέιχ Σου.
Στην επίσκεψή του ο κ. Καλαφάτης συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους των «Εντάξει» Στέφανο Γωγάκο και Νίκο Ζεϊμπέκη.