Σοβαρός, μεστός, ποιοτικός, διαβασμένος, και πάνω από όλα διψασμένος. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, τρελαίνει τους οπαδούς του και είναι έτοιμος να κάνει τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θόρυβο στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Γιατί απλά  ο βρόντος της νίκης με 3-0 επί της Βασιλείας, ακούστηκε μέχρι την Μόσχα. Η νίκη - πρόκριση επί της Βασιλείας, και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η πρόκριση είναι και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Μοσχοβίτες, πώς  ο ΠΑΟΚ πάει  με ποιότητα και... λύσσα για να κουνήσει το σεντόνι. Αν οχι φέτος με τέτοια ποιότητα σαν ομάδα και τέτοια ποδοσφαιρική ταυτότητα τότε πότε;
Δεν είναι μόνο η πρόκριση αυτή κάθε αυτού. Είναι η εικόνα του ματς, ο τρόπος εμφάνισης ομάδας, η αγωνιστική συμπεριφορά τω παικτών. Πρεσάρουμε και τρέχουμε έως το τέλος ακόμη και όταν το ματς είναι στο 3-0 και όλα έχουν κριθούν. Αυτό είναι που τρελαίνει τους οπαδούς του. Η εικόνα, η στόφα της ομάδας, η οποία κακά τα ψέματα είναι ομάδα του προπονητή. Του Λουτσέσκου δηλαδή, που έχει περάσει την δική του φιλοσοφία και τα δικά του εγώ στο παιχνίδι των ασπρόμαυρων. Σαφέστατη η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλες τις γραμμές και σε όλα τα χρονικά σημεία του ματς.
Το αγωνιστικό στήσιμο ήταν για σεμινάριο, και ο Δικέφαλος έδειχνε πώς μπορούσε να σκοράρει  ότι ώρα ήθελε. Ασταμάτητος εν ολίγοις. Ας μην σταθούμε σε διακριθέντες, Όλοι τους ήταν χάρμα οφθαλμών. Με μία ακόμη μαγική βραδιά από αυτές που μόνο ο ΠΑΟΚ ξέρει να χαρίζει στους οπαδούς του, το κέρδος ήταν διπλό. Και ο ενθουσιασμός από την εμφάνιση σε κόσμο και ομάδα, αλλά και το γεγονός πώς ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση που δεν περάσει την Σπαρτάκ, έχει ηδη εξασφαλίσει παρουσία στον όμιλο του Europa League. Από την 1η Αυγούστου παρακαλώ. Και αυτο σημαίνει πολλά.
ΣΣ1
Σημαντικό στατιστικό στοιχείο του ματς στην Ελβετία. Ο ΠΑΟΚ νίκησε και στα δύο παιχνίδια τη Βασιλεία, ενώ δεν είχε κερδίσει κανένα από τα 15 προηγούμενα σε επίπεδο Πρωταθλητριών ή Champions League. Ήταν  δηλαδή η πρώτη του πρόκριση στον θεσμό του Τσάμπιονς Λίγκ και ας ήταν σε προκριματική φάση.
ΣΣ2
Ιδανική η εικόνα στο τέλος του ματς με τον κόσμο και τους παίκτες να πανηγυρίζουν. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες βραδιές