Λύση στο πρόβλημα αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών από τα γήπεδα ποδοσφαίρου, δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με ΠΑΕ της πόλης.
O δήμος θα προχωρήσει στην αποκομιδή ανακυκλώσιμων και ειδικά του φελιζόλ, το οποίο είναι ένα δύσκολο υλικό, καθώς προκαλεί ζημιές στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στις πρέσες που υπάρχουν στους σταθμούς μεταφόρτωσης.

Οι ΠΑΕ θα συγκεντρώνουν το υλικό και στη συνέχεια ο δήμος θα το παραλαμβάνει.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη νέα σαιζόν και θα έρθει σε επαφή και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ.

«Έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον ΠΑΟΚ, όπου έχουμε συμφωνήσει τον τόπο αποκομιδής κάθε ανακυκλώσιμου υλικού και ειδικά του φελιζόλ και η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί και με τις άλλες ομάδες της πόλης. Επειδή έχουμε μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμου υλικού μέσα στα γήπεδα, προσπαθούμε να μην πάει χαμένο γιατί με ο τρόπος, που γινόταν μέχρι τώρα η αποκομιδή δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Συμφωνήσαμε όμως ώστε να έχουμε πλήρη αξιοποίηση όλου του ανακυκλώσιμου υλικού», τόνισε στο thestival.gr, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Νομίζω θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία όλες οι ΠΑΕ της πόλης γιατί έχουν όλοι την ίδια ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι η ομάδα με δικό της προσωπικό να συγκεντρώνει το ανακυκλώσιμο υλικό και στη συνέχεια να τα παραδίδει στο δήμο.

Τα καπάκια, το φελιζόλ και το χαρτί από τις συσκευασίες θα συγκεντρώνονται και ο δήμος θα τα παίρνει με ξεχωριστή διαλογή.