Μοιάζει, πλέον, με κοροϊδία, αλλά για άλλη μία χρονιά η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα εκθέσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ένα... βαγόνι του μετρό!


Η επικοινωνιακή τακτική άρχισε πριν τέσσερα χρόνια. Τότε εκτέθηκε ένα βαγόνι... από την Κοπεγχάγη, παρόμοιο με αυτό που θα διέτρεχε τη Θεσσαλονίκη όταν -με το καλό- κυλούσε το μετρό στις ράγες. Την επόμενη χρονιά ήρθε ένα βαγόνι... από το μετρό της Αθήνας! Εφέτος είναι η σειρά του... βαγονιού νέας γενιάς!

Την είδηση μοιράστηκε  -όπως και τις προηγούμενες χρονιές- με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος δημοσίευσε και φωτογραφία από τη μεταφορά του βαγονιού κι απέδειξε ότι στην επικοινωνία είναι... μανούλα.

Επί της ουσίας, υπάρχουν, πάντως, μερικές διαφορές από όσα είπε το πρωί ο υπουργός μεταφορών. Μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο (του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων), ο κ. Μυλόπουλος μας είπε ότι οι συρμοί θα χουν παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει βάσει προγράμματος η δοκιμαστική λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς της πόλης -το 2020. Όσο για τους επιβάτες, αυτοί θα ανέβουν -όχι για να το... δουν όπως στη ΔΕΘ, αλλά για να ταξιδέψουν- το 2021. Σημαδιακή ημερομηνία. Λέτε να πέσει και... 25η Μαρτίου;

Και μερικά χρήσιμα στοιχεία για εκείνη την ημερομηνία: Καθημερινά θα κινούνται στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης 18 αυτόματοι συρμοί, πλήρως κλιματιζόμενοι και χωρίς οδηγό. Κάθε συρμός θα αποτελείται από τέσσερα βαγόνια χωρητικότητας 450 επιβατών, εκ των οποίων οι 76 καθήμενοι (θα υπάρχουν και από  δύο θέσεις για ΑμΕΑ).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως θα υπάρχουν διπλές θύρες, μία στο βαγόνι και μία στην αποβάθρα. Η θύρα της αποβάθρας θα είναι κλειστή όταν δεν υπάρχει συρμός, ώστε να μη μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα στη γραμμή, όπως είπε ο κ.Μυλόπουλος στο Πρακτορείο FM.