[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δήμος Καλαμαριάς: Στέλνει κατασκήνωση μικρούς και μεγάλους!


Διακοπών συνέχεια από το δήμο Καλαμαριάς ο οποίος συνεχίζει και φέτος τα κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία εξασφαλίζουν  λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς  σε μαθητές δημοτικών σχολείων, σε άτομα της τρίτης ηλικίας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

Οι μαθητές πάνε κατασκήνωση          
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα  δημόσια   σχολεία  της Καλαμαριάς που τελείωσαν  φέτος την Πέμπτη και  Έκτη Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν τη θάλασσα στη Χαλκιδική,  από τις 3 έως τις 18 Αυγούστου, συμμετέχοντας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που οργανώνει και φέτος ο δήμος.  Τα παιδιά  που θα συνδυάσουν παιχνίδι και διασκέδαση, δημιουργική απασχόληση και άθληση τον Αύγουστο θα ζήσουν μια 15/μερη κατασκηνωτική περίοδο,  που θα κρατήσουν στις μνήμες τους. Η μεταφορά, η διαμονή και  η διατροφή των μαθητών, είναι εντελώς δωρεάν. Η επιλογή των μαθητών όμως γίνεται με βάση τα παρακάτω κοινωνικά κριτήρια.
1. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του προηγουμένου έτους να είναι κάτω από 25.000 ευρώ. Σε περίπτωση διάζευξης, λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των ετησίων εισοδημάτων των δύο γονέων, όπως προκύπτουν από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα. Σε περίπτωση εισοδήματος που δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, και συνεπώς δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης για το έτος 2017.
2. Ανεργία ενός τουλάχιστον από τους γονείς, αποδεικνυόμενη με πρόσφατη βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
3. Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών
4. Παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
Εάν οι μαθητές  για οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβαν να  δώσουν  τα στοιχεία στο σχολείο τους μπορούν να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις προσκομίζοντας  υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα μαζί με ένα από τα παραπάνω κριτήρια-δικαιολογητικά και το ενδεικτικό ή το απολυτήριο του σχολείου.
Διακοπές και τα  μέλη του ΚΑΠΗ 
Καλοκαιρινές διακοπές πενταήμερης διαμονής  ξεκίνησε ήδη ο δήμος από τις 4 Ιουλίου για τα 150  μέλη του ΚΑΠΗ Καλαμαριάς. Την πρώτη  εβδομάδα 33 ζευγάρια ταξίδεψαν και απόλαυσαν   τα θαλασσινά  μπάνια και τη χαλάρωση από τις 4 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου σε κατασκήνωση στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη και τελευταία αποστολή  με τα υπόλοιπα μέλη,  τα οποία παρέμειναν εκεί μέχρι και τις 10 Ιουλίου ξεφεύγοντας  από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.
Κατασκήνωση και για τα ΑΜΕΑ
Τέλος, ογδονταπέντε (85)  άτομα με αναπηρίες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τις δεκαπενθήμερες καλοκαιρινές διακοπές τους, από τις 27 Αυγούστου εως και τις 10 Σεπτεμβρίου.
Τα άτομα αυτά  θα απολαύσουν  το κολύμπι, το παιχνίδι σε ένα χώρο με  ειδικές δομές, εξειδικευμένους συνοδούς και ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα παραβρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στ, ενώ παράλληλα  θα αναπτύξουν διάφορες άλλες δραστηριότητες, θα δημιουργήσουν  φιλίες, και  η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή.
Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα Δευτέρα 9                 Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή 20 του μηνός  και τις ώρες 8.30 – 14.30  να προσέρχονται στο Πολυδύναμο Κτίριο Πρόνοιας Καλαμαριάς (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισού – 2ος όροφος) προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις μαζί με  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αρμόδια υπάλληλος Λένα Γραμματικοπούλου τηλ. Επικοινωνίας 2313 314 502.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]