«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς το τοπίο μετά τον Αύγουστο είναι θολό και οι εξελίξεις τρέχουν [...] , νομίζω ότι όλα είναι πιθανά. Ακόμη και οι εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι» λέει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».


Κάνει λόγο για σενάριο «πλήρους σύγχυσης» στην περίπτωση των τετραπλών εκλογών στις 26 Μαΐου, εκλογές που θα είναι «πέντε, αν προσθέσουμε τους χιλιάδες ανεξάρτητους από τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής συνδυασμούς που θα κατέλθουν αυτόνομα σε επίπεδο μικρών πόλεων και κοινοτήτων».

Ο κ. Σκανδαλίδης, διαψεύδει τις φημολογίες για στήριξη της απλής αναλογικής από το Κίνημα Αλλαγής. Για την αποχώρηση του «Ποταμιού» από τον νέο φορέα, λέει ότι «όλες οι ενδείξεις που συνόδευσαν την αποχώρηση δείχνουν μεγαλύτερη συσπείρωση στη βάση μας». Για τις εξελίξεις στην Κεντροαροιστερά αλλά και την αντοχή της στην εντεινόμενη πόλωση που παρατηρείται σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι αγγίζει μόνο ένα τμήμα του εκλογικού σώματος στην κορυφή και όχι την εκλογική βάση. Τονίζει δε ότι «εμείς προχωράμε μπροστά, ενώνουμε τους Έλληνες, διεκδικούμε την εθνική συνεννόηση και προτείνουμε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση».