Έως τον Οκτώβριο, εκτός και εάν προκηρυχθούν για τότε πρόωρες εκλογές- θα έχει επιλεγεί ο υποψήφιος τον οποίο θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Θεσσαλονίκης.


Αυτό τόνισε, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γυφτόπουλος. Υπαινισσόμενος ότι το 2010 και το 2014 η καθυστέρηση στην επιλογή του υποψηφίου περιόρισε τις δυνατότητες εκλογικής επιτυχίας των γαλάζιων υποψηφίων ο κ. Γυφτόπουλος είπε ότι αυτή τη φορά η επιλογή θα πρέπει να γίνει εγκαίρως ώστε να δοθεί χρόνος στον υποψήφιο να παρουσιάσει τις προτάσεις του και να αξιολογηθεί γι' αυτές. Τόνισε ότι για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου θα υπάρξουν εσωκομματικές διεργασίες, αλλά τον τελικό λόγο θα έχουν τα κεντρικά όργανα του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο, όπως είπε ο κ. Γυφτόπουλος, θεωρούμε απόλυτα επιτυχημένο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η ανακοίνωση του σχετικού ονόματος θα γίνει πιο σύντομα - πηγές της ΝΔ δεν αποκλείουν να ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ).  Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο Γιάννης Μπουτάρης (όπως κάποιοι επιιμένουν να διαδίδουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης), ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι δε στηριχθεί ούτε κάποιο όνομα από αυτά που, ήδη, έχουν δηλώσει την υποψηφιότητά τους για τη δημαρχία.