Την δυσαρέσκειά του για την κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, εν μέσω περιόδου εκπτώσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.


Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου», που υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι «υπάρχει αδυναμία του κόσμου να καταναλώσει», ωστόσο εξέφρασε την πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα μέχρι τις 31 Αυγούστου, όπου λήγει η περίδος των εκπτώσεων.  

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά και δεν είναι και σύμπτωση ότι δεν πηγαίνουν τόσο καλά. Υπάρχει μία δυστυχώς αδυναμία του κόσμου να καταναλώσει, Ξέρετε ότι η αγορά ζει με το περίσσευμα του καταναλωτή και αν αυτό το περίσσευμα δεν υπάρχει δυστυχώς και εμείς ζορίμαστε πάρα πολύ. Είναι μία περίοδος στην οποία ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να ρεφάρουμε όλες αυτές τις ζημιές που κάναμε από την αρχή του χρόνου. Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε αναπνεύσει. Δεν βοήθησε και ο τουρισμός στο επίπεδο που περιμέναμε και από εκεί και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα».

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, το παιχνίδι παίζεται μέχρι το 90’, άρα μέχρι τις 31 Αυγιούστου ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να συμβεί και να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα από αυτά, που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν πτωτική τάση».