[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΕΡΤ: Κατάφερε ζημιές και με ρεκόρ τηλεθέασης

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.Η κρατική τηλεόραση κατάφερε να καταγράψει ζημιές – σε ότι αφορά το πρόγραμμα του Μουντιάλ- άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» μόνο τα δικαιώματα της διοργάνωσης κόστισαν στην ΕΡΤ -και σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους- 10.000.000€, όταν οι εισπράξεις από τις διαφημίσεις ανήλθαν στα 7,3 εκ.
Αν συνυπολογιστούν και τα έξοδα παραγωγής (LIVE, αποστολές, αμοιβές, βάρδιες τεχνικού προσωπικού, αργίες κλπ.) εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι τα 2,7 εκ. ευρώ είναι κατά πολύ υψηλότερα.

Αναμένοντας και τις ανάλογες ανακοινώσεις της ΕΡΤ, κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγω για απόλυτη εμπορική αποτυχία του Κρατικού καναλιού, με τους ιθύνοντες να αποτυγχάνουν να πουλήσουν ένα το μοναδικό προϊόν, κατεβάζοντας σε μία λαβωμένη αγορά τιμές επιπέδου, του προ κρίσης Μουντιάλ, το 2010. Είναι χαρακτηριστικό πως οι τιμές για να έχει κάποια εταιρεία προβολή σε πακέτο τριών αγώνων με τρία σποτ έφτανε τα 100.000€. Μάλιστα στο πακέτο, ο ένας αγώνας ήταν της επιλογής του διαφημιζόμενου και οι άλλοι δύο του εμπορικού τμήματος της ΕΡΤ!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]