Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη άσκησαν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης. 


Οι Π. Αβραμόπουλος, Ανδρ. Κουράκης, Κ. Ζέρβας, Μ. Αιβαζόγλου, Γ. Αβαρλής και Γ. Αρβανίτης που εδώ και λίγο καιρό αποτελούν την «Κίνηση των έξι» μίλησαν για έναν κακό δήμαρχο, που έκανε κακό στην πόλη, έναν δήμαρχο αλαζόνα, που «δεν δίνει τη δυνατότητα για γόνιμο διάλογο στο δημοτικό συμβούλιο» ενώ αναφερόμενοι στα προβλήματα της πόλης τόνισαν ότι η καθαριότητα βρίσκεται σε σημείο μηδέν, ενώ σε κακό χάλι είναι το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. 

Σε ερώτηση εάν η κίνησή τους αυτή μετεξελιχθεί σε δημοτική παράταξη απάντησαν ότι δεν αποκλείεται τίποτα. «Δεν το αποκλείουμε. Αλλά δεν το συζητήσαμε και δεν το συμφωνήσαμε», τόνισαν. 

Οι «έξι» απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους όχι μόνο της Πρωτοβουλίας αλλά και άλλων δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι θέλουν να συμπορευτούν μαζί τους σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης προβλημάτων και θεμάτων που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Ανδ. Κουράκης αλλά και ο Γ. Αρβανίτης άφησαν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Πηγή: http://myportal.gr/