Τροπολογία, βάσει της οποίας όσοι στρατιωτικοί κρατούνται σε άλλα κράτη θα λαμβάνουν επίδομα αλλοδαπής προκειμένου να θεωρείται πως έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης.



Μια τροπολογία που έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πάνο Καμμένο αλλά και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα.

Θέλοντας να επαναφέρουν το αίτημα για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Ανδριανούπολης, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταθέτουν την τροπολογία με σκοπό να καταδείξουν ότι υπάρχει τόπος μόνιμης κατοικίας για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Ετσι, το δικαστήριο της Τουρκίας θα μπορεί να εκδώσει απόφαση αποφυλάκισής τους με το σκεπτικό ότι διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα σημαίνει ότι υπηρετούν στην Τουρκία και επομένως το επιχείρημα των Τούρκων ότι οι δύο Έλληνες δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου δεν αποφυλακίζονται για να μην τους ψάχνουν πλέον δεν θα ευσταθεί. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως στο στρατιωτικό προσωπικό που σε καιρό ειρήνης τελεί υπό συνθήκες προσωρινής κράτησης, φυλάκισης ή ομηρίας σε χώρα του εξωτερικού, μπορεί να καταβληθεί ειδική μηνιαία αποζημίωση εξωτερικού για όσο κρατά η φυλάκισή τους.Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου ‘Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).


Από το in.gr