Στην πλατεία Αριστοτέλους κατέληξε, πριν λίγα λεπτά (22.15) απόψε βράδυ Κυριακής 1/7/2018, η πορεία που έγινε κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, για την ονομασία της ΠΓΔΜ.


Στην πορεία πήραν μέρος περίπου 750 άτομα.

Η αρχική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία Δικαστηρίων, όμως από νωρίς το απόγευμα στο σημείο εκείνο συγκεντρώθηκαν αριστεριστές και αντιεξουσιαστές (περίπου 70 άτομα). Τελικά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους και ακολούθησε πορεία μέσω της παραλιακής, της Τσιμισκή και της Βενιζέλου, με επιστροφή στην πλατεία.

Αυτήν την ώρα (22.22) ο κόσμος άρχισε να επιστρέφει στα σπίτια του.

Στην πλατεία Δικαστηρίων παραμένουν περίπου 50 αντιεξουσιαστές. Μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.



Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια. Η αστυνομία είχε κλείσει την παραλιακή οδό στο ύψος της Αγίας Σοφίας με σκοπό να εμποδίσει την πορεία να φθάσει στο Λευκό Πύργο. Σημειώθηκε ένταση και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Περίπου 70 άτομα κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να προσεγγίσουν το Λευκό Πύργο όπου υπήρχε δεύτερο μπλόκο και αναγκάστηκαν να συνεχίσουν ανεβαίνοντας την Εθνικής Αμύνης προς την Τσιμισκή.

Στις 10.30 δόθηκαν στην κυκλοφορία Τσιμισκή και Μητροπόλεως και οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές ανέμεναν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τα οποία δεν είχαν αρχίσει, ακόμη, να διέρχονται από τις δύο οδούς.

Στις 22.32 είχαν αποχωρήσει και οι αντιεξουσιαστές από την πλατεία Δικαστηρίων. Αναμένονταν η παράδοση και της Εγνατίας στην κυκλοφορία.