«Η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική ρήξης με τη Ρωσία και αυτό είναι εγκληματικό. Συνιστά μείζον εθνικό έγκλημα για τα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη ο
επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απίστευτη ανευθυνότητα» και τον Αλέξη Τσίπρα ως «υποτελή και δουλόφρονα της αμερικανικής πολιτικής».

«Η Ρωσία όχι μόνο δεν έχει βλάψει την Ελλάδα, αλλά αθόρυβα έχει βοηθήσει για την ασφάλεια μας και ιδιαίτερα έχει βοηθήσει την Κύπρο, η οποία σε κρίσιμες στιγμές διέσωσε την ανεξαρτησία της χάρις στη Ρωσία. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει ανοίξει πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλα επικίνδυνα κεφάλαια δουλικής παρακολούθησης της στρατηγικής των πιο ψυχροπολεμικών, επιθετικών και αντιρωσικών κύκλων των ΗΠΑ. Τσίπρας, Κοτζιάς, με αρχιτέκτονα τον Τζέφρι Πάιατ, θέλουν να μετατρέπουν την Ελλάδα, σε Ουκρανία του Νότου».

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι «το 2015 επί δικής τους υπουργίας στο υπουργείο Ενέργειας είχε προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περνούσε από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και θα απέφερε στη χώρα, πέραν των πολλών άλλων ευεργετημάτων, έκτακτή ενίσχυση, υπό τύπο προκαταβολής για τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό, ύψους 3-5 δις. ευρώ.

«Τα χρήματα αυτά θα ήταν μια ανάσα για την Ελλάδα σε εκείνη τη φάση αλλά τελικά η συμφωνία για τον αγωγό πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, μόλις ο Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και εμείς αποχωρήσαμε γι’ αυτόν τον λόγο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο, άλλωστε, δεν ήταν μόνο μια οικονομική υποδούλωση για την χώρα μας αλλά πρώτα απ’ όλα πολιτική υποδούλωση, η μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωατλαντικό και αμερικάνικο οικόπεδο» κατέληξε ο Παν. Λαφαζάνης.