"Στρατοπεύδευσαν" με σκηνές έξω από το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης  συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν στήσει σκηνές μπροστά στην κεντρική είσοδο του ΥΜΑΘ και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Κύριο αίτημά τους είναι η επιστροφή στην εργασία τους και η μετατροπή των συμβάσεών εργασίας τους σε αορίστου χρόνου.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο μέχρι και την Πέμπτη, ημέρα εκδίκασης της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης.
Εν τω μεταξύ τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα στις 12.00 το μεσημέρι η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή εργατικό ατύχημα εργαζόμενης στην καθαριότητα.
Στις 13.00 μ.μ. μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους.
Τέλος στις 17.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλοδαποί, κυρίως Ιρακινοί που διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες για επαναπροώθηση τους σε άλλες χώρες.
(φωτ. από google)