[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στη Νέα Παραλία κι όχι στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς το Φεστιβάλ Όπερας

screenshot-hellenicoperaco.weebly.com-2018.07.15-12-26-53Αλλαγή χώρου και ώρας στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος, με το έργο “Η Στέψη της Ποππαίας”.
Λόγω ανωτέρας βίας, οι παραστάσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, 2018 στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο Θέατρο του Κήπου των Εποχών της Ν. Παραλίας (στάση "Σχολή Τυφλών" επί της παραλιακής).
Η ώρα έναρξης είναι 21:00 και η είσοδος δωρεάν για το αγαπητό κοινό της Θεσσαλονίκης.
Η όπερα παρουσιάζεται στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΤΟ ΕΡΓΟ


Η υπόθεση εξελίσσεται στην αρχαία Ρώμη, όπου ο Αυτοκράτορας Νέρωνας, ερωτευμένος με την όμορφη κι ευγενικής καταγωγής Ρωμαία, Σαμπίνα Ποππαία, αποφασίζει να χωρίσει από την γυναίκα του, την Αυτοκράτειρα Οκτάβια, παρά τις συμβουλές του φιλόσοφου και δασκάλου του, Σενέκα. Η θεότητες Τύχη, Αρετή και Έρως μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιά θα υπερισχύσει στην ιδιάζουσα αυτή κατάσταση. Η Οκτάβια, όταν μάθει για τις προθέσεις του Νέρωνα, προστάζει τον σύζυγο της Ποππαίας, Όθωνα, να την δολοφονήσει. Η νεαρή Ντρουζίλλα, ερωτευμένη με τον Όθωνα, αποφασίζει να συμμετέχει στην πράξη αυτή και να τον βοηθήσει, αλλά η απόπειρα αποτυχαίνει και οδηγούνται μπροστά στον αυτοκράτορα Νέρωνα...

ΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ


Ποππαία (Poppea): Shayna Jones / Sandrine Mairesse
Νέρωνας (Nerone): Kassandra Dimopoulou
Οκτάβια (Ottavia): Jenny Drivala
Όθωνας (Ottone): Elektra Parra
Ντρουζίλλα (Drusilla): Lubov Frankova / Mariza Anastasiades
Τύχη (Fortuna): Elizaveta Smirnova
Αρετή (Virtu): Olesia Nemtceva / Quirina Lechmann
Έρως (Amore): Roula Kostavara / Katerina Makri
Σένεκας (Seneca): Alexandros Gavaris
Αρνάλτας (Arnalta): Alexandros Gavaris
Νεαρός ακόλουθος (Valetto): Margarete Huber
Δεσποινίς (Damigella): Olesia Nemtceva
Θεά Αθηνά (Pallade): Cleo Capsali / Antigoni Silliri

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΟΠΕΡΑΣ SKULL OF YORICK PRODUCTIONS


Το ανεξάρτητο Στούντιο Όπερας Skull of Yorick Productions (Opera Studio Skull of Yorick Productions) λειτουργεί από το 2013 στη Θεσσαλονίκη, με ιδρυτές τους Φίλιππο Μοδινό και Κασσάνδρα Δημοπούλου.
Από το 2013 και ως σήμερα, το Στούντιο Όπερας έχει ανεβάσει πολυάριθμες παραγωγές όπερας κι έχει δώσει σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό την ευκαιρία να ανέβουν στην σκηνή και να ερμηνεύσουν ρόλους από το βασικό λυρικό ρεπερτόριο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος 2018 (Greek Opera Festival 2018) το οποίο λειτουργεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Στούντιο Όπερας θα παρουσιάσει στο Ωδείο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, δύο παραστάσεις της όπερας του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, "Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΠΠΑΙΑΣ" (L'INCORONAZIONE DI POPPEA).
Λυρικοί τραγουδιστές από όλο τον κόσμο (Γερμανία, Αμερική, Ρωσσία, Κύπρος, Ελλάδα, Βέλγιο) θα συμπράξουν επί σκηνής με καταξιωμένους λυρικούς καλλιτέχνες, όπως την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Τζένη Δριβάλα (στον ρόλο της Αυτοκράτειρας της Ρώμης, Οκτάβιας) και την μεσόφωνο Κασσάνδρα Δημοπούλου (στον ρόλο του Αυτοκράτορα της Ρώμης, Νέρωνα).
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Μαργούτας, ενώ το κουαρτέτο Skull of Yorick Productions διευθύνει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Γκαρίπης.
1ο βιολί: Ειρήνη Ντράγκνεβα
2ο βιολί: Δημήτρης Ποζίδης
Βιόλα: Δημήτρης Κάκκος
Τσέλλο/ Continuo: Πέλλα Παπαβασιλείου
Η παραγωγή είναι της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος. Με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης της Θεσσαλονίκης, που παραχωρεί δωρεάν το Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς και στηρίζει το Φεστιβάλ εδώ και 4 χρόνια, από την έναρξή του και ως σήμερα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Όπερας Ελλάδος θα βρείτε εδώ:
https://hellenicoperaco.weebly.com/program-2018.html

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]