Συμμορία ρομά, από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, είχαν "ρημάξει" σπίτια σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Καβάλα, ενώ είχαν διαπράξει και δύο ληστείες.


Σύμφωνα με την αστυνομία, που συνέλαβε δύο άτομα, 43 και 36 ετών ως μέλη της συμμορίας, εμπλέκονται σε ληστείες και διαρρήξεις, που διαπράχθηκαν από τον περυσινό Φεβρουάριο έως τον τρέχοντα μήνα, με «στόχους» επιχειρήσεις και καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα.

Συνολικά κατηγορούνται για δύο ένοπλες ληστείες και 22 διαρρήξεις, με τη λεία τους να περιλαμβάνει 25.000 ευρώ σε μετρητά και αντικείμενα αξίας 35.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, για την προσέγγιση των «στόχων» τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, όπου τοποθετούσαν κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ διέθεταν φορητό ασύρματο, συγχρονισμένο στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηριστικό των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν οι συλληφθέντες είναι ότι εγκατέστησαν στα σπίτια τους (στις περιοχές του Δενδροποτάμου και της Νικόπολης Θεσσαλονίκης) κάμερες ασφαλείας καταγράφοντας την κίνηση πέριξ αυτών.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.