Πιστή στο ραντεβού της με την προημιτελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων, η Βραζιλία επικράτησε 2-0 του Μεξικού στη Σαμάρα και εξασφάλισε το εισιτήριο για την οκτάδα του Μουντιάλ της Ρωσίας.



Τα γκολ του Νεϊμάρ στο 51΄ και του Φιρμίνο στο 88΄ έστειλαν τη «σελεσάο» για έβδομη διαδοχική διοργάνωση στα προημιτελικά και επέκτειναν αντίστοιχα το αρνητικό σερί της "Ελ Τρι", που μετρά επτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των «16».


Ο Μαρσέλο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μυϊκό πρόβλημα στην πλάτη, που τον ταλαιπωρεί από το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με τη Σερβία, αλλά αυτό μάλλον ήταν… καλό. Ο Φιλίπε Λουίς που πήρε τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας της «σελεσάο» μείωσε την επιθετική ικανότητα της ομάδας, αλλά ενίσχυσε την αμυντική.


Από την άλλη πλευρά, ο Χουάν Κάρλος Οσόριο «θυσίασε» τον Μιγκέλ Λαγιούν για να βάλει έναν πιο αμυντικογενή μέσο κι έτσι ο 39χρονος Μαρκές βρέθηκε για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση στην ενδεκάδα. Το πείραμα δεν πέτυχε…


Το αρνητικό για τη «σελεσάο» είναι η κάρτα που δέχθηκε ο Κασεμίρο, που είναι η δεύτερη και σημαίνει ότι ο αμυντικός χαφ της Ρεάλ, παίκτης «κλειδί» στο σύστημα του Τίτε, θα απουσιάσει από τον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7) –με το Βέλγιο.


Η ταυτότητα του αγώνα


Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Φιλίπε Λουίς (43΄), Κασεμίρο (59΄, χάνει τον προημιτελικό) - Αλβαρες (38΄), Ερέρα (55΄), Σαλσέδο (77΄), Γκουαρδάδο (90΄+)
Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τιτέ): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Κασεμίρο, Παουλίνιο (80΄ Φερναντίνιο), Γουίλιαν (90+1΄ Μαρκίνιος), Κουτίνιο (86΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Ζεσούς
ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Γκαγιάρδο, Αγιάλα, Σαλσέδο, Αλβαρες (55΄ Ντος Σάντος), Γκουαρδάδο, Ερέρα, Μαρκές (46΄ Λαγιούν), Λοσάνο, Βέλα, Ερνάντες (60΄ Χιμένες)