Στο παλιό Χόλιγουντ το ρολόι ήταν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε σταρ του σινεμά.
Μονάχα που αυτό το Rolex Submariner του Steve McQueen κουβαλάει λίγο περισσότερη ιστορία -και γοητεία- από κάθε άλλο αξεσουάρ χειρός. O λόγος είναι απλός, αφού το φορούσε ο King of Cool στον καρπό του, κανονικά δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
Όμως η αλήθεια είναι πώς εκτός από αυτό κρύβει κι άλλες μία δύο πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που το κάνουν ακόμη πιο θρυλικό. Καταρχάς το ρολόι αυτό είναι ένα κειμήλιο αντρικής φιλίας, μιας και ο διάσημος ηθοποιός το είχε χαρίσει στον κασκαντέρ που τον αντικατέστησε σε 19 ολόκληρες ταινίες. Ακόμα και σήμερα μπορεί κανείς να δει χαραγμένο στο πίσω μέρος αυτού του θησαυρού την εξής επιγραφή:
«Στον Loren (Jane), τον καλύτερο κασκαντέρ ολόκληρου του κόσμου». Δεύτερον, το 2016 το ρολόι βρισκόταν στο σπίτι του κασκαντέρ στην Καλιφόρνια που κάηκε ολοσχερώς σε μία θηριώδη πυρκαγιά που κατέκαψε τον κόσμο. Παρότι όμως η φωτιά πέρασε από πάνω του, αυτό δεν έπαθε τίποτα. Λες και κουβαλάει κάποια κρυφή μαγεία. Έτσι σήμερα και μετά από πολλές περιπέτειες,αυτό το θρυλικό Rolex Submariner, βρίσκεται λίγους μήνες μακριά από το νέο κάτοχό του μιας και ο Loren Jane άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο πέρσι.
Τον Οκτώβριο θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη και υπολογίζεται να πιάσει από 300 έως 600 χιλιάδες δολάρια, κάτι που ακούγεται λογικό, αφού δε μιλάμε για ένα απλό ρολόι, αλλά για ένα κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας.

http://gr.askmen.com