Η κορυφαία αμερικανική επενδυτική τράπεζα, Goldman Sachs τα τελευταία χρόνια, επιδίδεται και σε αθλητικές προβλέψεις, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να μην αποτελεί φυσικά εξαίρεση. Μάλιστα οι εκτιμήσεις της αυτές δεν αποτελούν προβλέψεις… καφενείου, αλλά προκύτπουν από εμπεριστατωμένες αναλύσεις σε βάθος, χρησιμοποιώντας επαγγελματικά μοντέλα, όπως ακριβώς κάνουν και στις υπόλοιπες αναλύσεις τους.

Έτσι, και με αφορμή το πολυαναμενόμενο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, και αφού έθεσε σε λειτουργία 200.000 μοντέλα και ένα εκατ. πιθανότητες, η Goldman δημοσιοποίησε σήμερα με σχετικό note τη δική της πρόβλεψη για το νικητή, η οποία μάλιστα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Η τράπεζα «βλέπει» στον τελικό Βραζιλία-Γερμανία, με την «Σελεσάο» να παίρνει εκδίκηση αυτή τη φορά (μετά και την αλησμόνητη ταπεινωτική ήττα από τα «Πάντσερ»), κατακτώντας το τρόπαιο!

Μάλιστα η Βραζιλία θα κερδίζει τον αγώνα με τουλάχιστον ένα γκολ, αναφέρει η GS.

Από την ανάλυση προκύπτουν επίσης τα εξής:
Η Γαλλία θα βρεθεί στα ημιτελικά με τη Βραζιλία και τελικώς θα αποκλειστεί, παρά το γεγονός ότι έχει καλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο απ’ ότι η Γερμανία.
Η Αγγλία θα φθάσει έως τα ημιτελικά, αλλά θα χάσει από τη Γερμανία.
Ισπανία και Αργεντινή θα ακολουθήσουν πορεία χειρότερη από αυτή που αναμένεται.
Η Ρωσία δεν αναμένεται να φθάσει στη δεύτερη φάση, μετά από αυτήν των ομίλων και, τέλος,
η ομάδα – έκπληξη θα είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία θα περάσει στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. http://www.thepaper.gr