Φαίνεται πως για κάποιους τα κολοκυθάκια θεωρούνται άνοστα γι' αυτό και χρησιμοποιούμαι την έκφραση κολοκύθια με τη ρίγανη ή κολοκύθια τούμπανα ή απλώς κολοκύθια όταν ο συνομιλητής μας λέει ανοησίες.
Κάτι που για μένα δεν ισχύει άν σκεφτούμε πόσες διαφορετικές συνταγές μπορούμε να φτιάξουμε με τα κολοκυθάκια. Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, κολοκυθάκια τηγανητά συνοδεία τζατζικιού, κολοκυθάκια βραστά με λαδολέμονο απαραίτητο συνοδευτικό στις δίαιτες μας, άνθη κολοκυθιάς με ρύζι και βέβαια κολοκυθόπιτα. Αυτή τη συνατγή θα σας δώσω σήμερα για μια εύκολη κολοκυθόπιτα με τυριά και μυρωδικά.,ιδανική για καλοκαιρινά βράδια με φίλους. Συνοδέψτε την με ένα δροσερό λευκό κρασί  ή μια παγωμένη μπίρα.


ΥΛΙΚΑ

8 φύλλα χωριάτικα
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
1 καρότι τριμμένο
200 γρ.φέτα
200 γρ. ανθότυρο
1/2 φλ. πλιγούρι
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ.δυόσμο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
λάδι
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κολοκυθάκια που έχουμε προηγουμένως στύψει καλά και προσθέτουμε και το καρότο.
Σε 4-5 λεπτά τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη φέτα και το ανθότυρο τριμμένα, τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα. Τέλος ρίχνουμε και το πλιγούρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε σουρωτά τα 6 χωριάτικά φύλλα ρίχνοντας ανάμεσα λίγο λάδι. Ρίχνουμε και τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα άλλα δύο φύλλα πάλι σουρωτά, αλείφοντας τα με λάδι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Καλή όρεξη και καλοφάγωτη!!!
@ σίσση βασιλειάδου