[Εκλογές][bsummary]

Με παρωχημένα στοιχεία γνωμοδότησε η Eurostat για τον ΕΔΟΕΑΠ!


Με παρωχημένα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ, γνωμοδότησε η Eurostat ότι ο ΕΔΟΕΑΠ, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικούρησης, Ασφάλισης και Περίθαλψης (το ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ), πρέπει να ενταχθεί στον Τομέα Γενικής Κυβέρνησης!


Αυτό υπογραμμίζουν, σε ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε κοινή ερώτηση για τον Φορέα Επικουρικής Σύνταξης, Υγείας και Πρόνοιας των εργαζομένων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης (ΕΔΟΕΑΠ)

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Eurostat, κατόπιν ερωτήματος της ΕΛΣΤΑΤ, κατέληξε στο συμπέρασμα (Ref.Ares[2018]2256751-27-4-2018) ότι ο φορέας επικουρικής σύνταξης, υγείας και πρόνοιας των εργαζομένων στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης (ΕΔΟΕΑ Π) θα πρέπει να ταξινομηθεί στον Τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.
Τα στοιχεία που αξιολόγησε η Eurostat είναι παρωχημένα. Και αυτό γιατί της διαβιβάστηκαν από τις ελληνικές αρχές στοιχεία έως το έτος 2016 όταν τα έσοδα του αγγελιοσήμου (20% επί της διαφήμισης) ίσχυαν.

Ο συγκεκριμένος πόρος καταργήθηκε στις 16/9/2016 με το άρθρο 38 του Ν. 4387/2016. Πλέον, σύμφωνα με τον νόμο 4498/2017 τα έσοδα του ΕΔΟΕΑΠ είναι εισφορές εργοδοτών/εργαζομένων οι οποίες συμφωνήθηκαν πριν  τι&sig maf; νομοθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την εισφορά 2% επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ΜΜΕ. η οποία επίσης συμφωνήθηκε ως εργοδοτική εισφορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η έκτακτη αυτή, άπαξ εμφανισθείσα κατάσταση, θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Τί προτίθεται να πράξει ώστε να αλλάξει αυτή η εσφαλμένη έκφραση γνώμης της Eurostat;».

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, με βάση τα νέα στοιχεία, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έπρεπε να ενταχθεί στον Τομέα Γενικής Κυβέρνησης, κάτι που δεν ήταν προς το οικονομικό συμφέρον του Οργανισμού.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]