Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Αρμαγεδδών.Χάνονται έως έξι συντάξεις "
Η εφημερίδα υποστηρίζει: «Δραματικές συνέπειες σε βάρος ίων συνταξιούχων θα προκαλέσει ο «δρεπανηφόρος» επανυπολογισμός των συντάξεων και η μείωση (έως 18%) της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει από την 1η Ιανουάριου 2019, σύμφωνα με τον «νόμο Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016). Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, σύμφωνα με τους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, είναι αληθινό: Οι «απόμαχοι» της εργασίας, στη μεγάλη πλειονότητά τους, θα χάσουντο 2019 από μία έως... έξι μηνιαίες συντάξεις»!


ΕΘΝΟΣ: " Η Μαφία με τις πλαστές βίζες "
«Σεισμό στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου προκάλεσαν οι συλλήψεις γνωστών παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς», υπογραμμίζει η εφημερίδα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Η γραβάτα θα κοστίσει έως 438€ το μήνα στους συνταξιούχους! "
«Σφαγή συντάξεων ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στην τρόικα και αποκαλύφθηκαν (εν μέρει) χθες, με μειώσεις που φτάνουν ως και τα 438 ευρώ, από τις πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018, δηλαδή με την πρώτη σύνταξη του 2019», υπογραμμίζει η εφημερίδα.


ΕΣΤΙΑ: " Διαγράφουν το "Βόρεια" πριν στεγνώσει η μελάνη! "
Η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα το λογότυπο και το πρόγραμμα τού διεθνούς συνεδρίου Crans Montana Forum πού πραγματοποιείται αυτές τίς μέρες στό Hotel Le Plaza στίς Βρυξέλλες(ολοκληρώνεται αύριο.) «Σε αυτό ο Πρωθυπουργός των Σκοπιών αναφέρεται ως εξής: «Mr Zoran Zaev, Prime Minister, Macedonia». Οι διοργανωτές τού συνεδρίου ως φαίνεται ουδέν επληροφορήθησαν περί... Ψαράδων, ...Πρεσπών, ...ιστορικής συμφωνίας ...«Βορείου Μακεδονίας»» λέει η εφημερίδα.


Η ΑΥΓΗ: " Το προσφυγικό καταλύτης για την πορεία της Ευρώπης"
Η εφημερίδα γράφει ότι «υπάρχουν χώρες που θέλουν, έως ένα βαθμό τουλάχιστον, να διατηρήσουν τις περιβόητες «ευρωπαϊκές αξίες» της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού και υπάρχουν χώρες που θεωρούν ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι μόνο μια ελεύθερη αγορά με κοινή αγροτική πολιτική και επιδοτήσεις».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Οχι άλλες Ηριάννες.Να αλλάξει ο νόμος που κατασκευάζει τρομοκράτες "
Μαθήματα ποινικού δικαίου από την εφημερίδα, που γράφει: «Δυόμισι λεπτά χρειάστηκαν για να ανακοινώσει ο πρόεδρος του Εφετείου Βασίλης Κωστόπουλος την απόφαση-ράπισμα σε ένα έωλο κατηγορητήριο που φόρτωσε πρωτόδικα την Ηριάννα και τον Περικλή με 13 χρόνια κάθειρξη. Το τέταρτο επιχείρημα των εφετών -«οι κοινωνικές συναναστροφές και η ιδεολογία δεν ποινικοποιούνται»- ας γίνει οδηγός για τη Δικαιοσύνη, η οποία αντιμετωπίζει εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις».



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Το προσφυγικό διχάζει την Ευρωπαϊκή Ενωση "
«Διχάζει την Ευρώπη το προσφυγικό, το οποίο αναδεικνύεται σε υπαρξιακή απειλή για το μέλλον της, καθώς σε ολονύκτιο θρίλερ εξελισσόταν η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, με Γερμανία και Ιταλία να παραμένουν σταθερές στις θέσεις τους. Εν τω μεταξύ, έτοιμος να προχωρήσει σε συμφωνία με το Βερολίνο για την επιστροφή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας», επισημαίνει η εφημερίδα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Άθλιο παζάρι σε βάρος των ξεριζωμένων και νέα αντιδραστικά μέτρα "
«Παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις, οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών συμφωνούν στην ένταση της καταστολής και του εγκλωβισμού για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», γράφει η εφημερίδα.


ΤΑ ΝΕΑ: " Ανήθικη συναλλαγή. Η Αθήνα ανταποδίδει το "δώρο " του Βερολίνου "
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «το κομφούζιο ήταν απόλυτο χθες στις Βρυξέλλες, όπου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ προσπαθώντας να διαμορφώσουν μια κοινή αντίληψη για το Προσφυγικό είχαν για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι οι διαφορές τους είναι μεγάλες. Κυρίως δε όταν πρόκειται για κυβερνήσεις με ροπή προς τον λαϊκισμό και μονίμως έτοιμες να στραφούν η μια κατά της άλλης. Πρωταγωνιστής στο θρίλερ τη Συνόδου Κορυφής ήταν ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση στις Βρυξέλλες δήλωσε με το καλημέρα ότι είναι διατεθειμένος να θέσει βέτο στην έκδοση τελικών συμπερασμάτων».


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεραπεύουν χωρίς νυστέρι στο Παπαγεωργίου
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «χωρίς καρδιοχειρουργική επέμβαση αντιμετωπίζονται οι ασθενείς, οι οποίοι έχουν προβλήματα εξαιτίας της μη φυσιολογικής ανατομίας και δομής της καρδιάς, στη Β' Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες επεμβάσεις διαδερμικών/διακαθετηριακών συγκλίσεων μέσο κολπικών ελλειμμάτων σε μια δθχρονη και έναν 49χρονο ασθενή. Οι δυο επεμβάσεις άνοιαιν το δρόμο για την αντιμετώπιση και άλλων αντίστοιχων περιστατικών».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τους γυρίσαν την πλάτη
Η εφημερίδα τονίζει: «Τα «καθρεφτάκια» και οι «δράκοι» που επιστρατεύουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δελεάσουν ή και να τρομάξουν τους πολίτες δεν έχουν τα προσδοκώμενα από τους εμπνευστές ιούς αποτελέσματα, καθώς στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse η Ν.Δ. διευρύνει τη διαφορά στις 12,5 μονάδες από τις 10,5%, σε σχέση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας ιον Μάιο, και φλερτάρει με την αυτοδυναμία».


ESPRESSO: Το μεγάλο μας τσίρκο
«Βραβεία, βρισίδια, σκαμπίλια, υπονοούμενα, διαμαρτυρίες και κιτς εμφανίσεις συνέθεσαν το παζλ των Mad Video Music Awards (MVMA) 2018, που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Γήπεδο Tae Kwon Do, με οικοδεσπότη τον θέμη Γεωργαντά Και μπορεί on stage να κέρδισαν τις εντυπώσεις καλλιτέχνες, όπως η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελενα Παπαρίζου, ωστόσο το πιο «πικάντικο» σκηνικό καταγράφηκε στις κερκίδες, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ψινάκη», γράφει η εφημερίδα.


KONTRANEWS: Άρχισαν να φτάνουν οι καυτοί λογαριασμοί από τις μίζες της Novartis
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ανταποκρινόμενες στο αίτημα δικαστικής συνδρομής οι ξένες τράπεζες άρχισαν να δίνουν πολύτιμο υλικό που τεκμηριώνει την εμπλοκή μεγαλόσχημων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στο σκάνδαλο της Novartis».


STAR PRESS: Δολοφονία στο «Survivor»
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δολοφονία Τούρκου εικονολήπτη, που εργαζόταν στην τουρκική παραγωγή του ριάλιτι, σε μπαρ στον Άγιο Δομήνικο.




ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρώτα αποκαλυπτήρια από το ΔΝΤ για το χρέος "