Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει Μπουτάρη για τις εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τη στήριξη παρείχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τους, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, η κ. Γεννηματά δήλωσε τη στήριξή της στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο κ. Μπουτάρης φέρεται να ανέφερε «το αίμα νερό δεν γίνεται».



«Πήραμε την απόφαση ως Κίνημα Αλλαγής ότι θα στηρίξουμε και πάλι τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες του χώρου μας γιατί τιμούμε το έργο τους και τις σχέσεις με τους πολίτες», είπε η κ. Γεννηματά μετά το πέρας της συνάντησης, προσθέτοντας:


«Εάν τα άλλα κόμματα δεν έχουν ικανούς υποψήφιους ή αναγνωρίζουν την ικανότητα της Δημοκρατικής μας παράταξης και τους ΚΙΝΑΛ καλώς να ορίσουν. Έρχονται στην συνέχεια των δικών μας επιλογών».


«Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχουμε πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες τομές. Τώρα όλοι έρχονται πίσω μας και ακολουθούν την δική μας πολιτική», κατέληξε η κ. Γεννηματά.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ είναι ευπρόσδεκτη όπως και από οποιαδήποτε πλευρά εκτός από τους ακραίους.


«Είπαμε ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και ο νοών νοείτο», τόνισε.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «στόχος είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε, να τη βελτιώσουμε και να τη συνεχίσουμε και να αποκατασταθεί μια πόλη που είναι ανοιχτή, προοδευτική που πρωτοπορεί σε καταστάσεις που θα τη φέρουν μπροστά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».


Στο τέλος, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ξανά ότι θα είναι «δήμαρχος μέχρι τα 100», ενώ σημείωσε ότι η παράταξη θα έχει ανανέωση.


Την κ. Γεννηματά συνόδευαν ο νέος γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.


Να σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά έρχεται δεύτερη στη στήριξη του κ. Μπουτάρη, αφού προηγήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Είναι φανερό πως πρόθεση είναι να σχηματιστεί ένα αντινεοδημοκρατικό μέτωπο, ειδικά ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ώστε, άσχετα με το αν η Νέα Δημοκρατία πάρει την πρωτιά στις εκλογές, να μην μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι, ενδεχομένως με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, να υπάρξει νέα κυβέρνηση, πάλι της Κεντροαριστεράς, ενώ με αυτόν τον τρόπο δε θα υπάρχει η ανάγκη να εναγκαλιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ειδικά τώρα που τα δημοσκοπικά ποσοστά του κυβερνητικού εταίρου δείχνουν ότι, με μεγάλη δυσκολία θα μπει στη Βουλή.


Μάλιστα, αντίθετα από το χώρο της Κεντροδεξιάς που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναδεικνύει υποψηφιότητες (Αηδονόπουλος, Μωυσίδης, Κυριζίδης), η Κεντροαριστερά φαίνεται να έχει πιάσει το νόημα…