Μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά πέρασαν τα νέα τακτικά μέλη της ΧΑΝΘ, τα μέλη που στελεχώνουν τις επιτροπές του Διοικητικού της Συμβουλίου, οι φίλοι και το προσωπικό.
Η Επιτροπή Προβολής και Επικοινωνίας, πιστή στην παράδοσή της συνδύασε για μια ακόμη φορά το τερπνό με το ωφέλιμο: Δηλαδή και μια όμορφη βραδιά συνάντησης των μελών της αλλά και ξενάγηση σε μια σημαντική έκθεση. Έτσι ο τόπος ήταν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο χρόνος το βράδυ της 13ης Ιούνη και η έκθεση «Κώστας Λούστας- Νέα Υόρκη». Πρόκειται για μια έκθεση που εστιάζει στη δημιουργική και εκθεσιακή δραστηριότητα του καλλιτέχνη στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο από το 1962 έως το 1972 αλλά και στη μετέπειτα σχέση του με την αμερικανική μεγαλούπολη. Είναι μόλις 30 έργα εμπνευσμένα από και φιλοτεχνημένα στο Μεγάλο Μήλο (εκεί όπου έζησε και δημιούργησε στη δεκαετία 1962-1972) και τα οποία επέλεξε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να εκθέσει στις εγκαταστάσεις του στη Hellexpo-ΔΕΘ από την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος διττός: έτσι τιμά και τον καλλιτέχνη αλλά και τις ΗΠΑ, την τιμώμενη χώρα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (8-16 Σεπτεμβρίου).

Πέραν της ξενάγησης στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, ο οποίος κάλεσε τα μέλη να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο να προσεγγίζουν νέους ανθρώπους και να βοηθούν στη λειτουργία των επιτροπών.
Κατόπιν προέβη και στην επίσης παραδοσιακή βράβευση των εκπαιδευτών της Σχολής Στελεχών η οποία αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των μελών της χωρίς ωστόσο να μειώνει την ποιότητα της παρεχόμενης βιωματικής εκπαίδευσης.
Τέλος, ευχήθηκε μια καλή καλοκαιρινή περίοδο στις κατασκηνώσεις και στα καλοκαιρινά προγράμματα της ΧΑΝΘ.