Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά» θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει», Μάκης Κυριζίδης.


Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο κ. Κυριζίδης σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Μάλιστα, παρά τις επισημάνσεις των δημοσιογράφων, επέμενε ότι, αν και χαράζει προσωπική πορεία, με δική του παράταξη, δεν έγινε και... τίποτα και θα παραμείνει στους "Εντάξει"!

Ερωτηθείς για την δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναφέροντας ότι όποιος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του θέτει εαυτόν τον εκτός του συνδυασμού των «Εντάξει» ο κ. Κυριζίδης έστειλε την μπάλα στην εξέδρα. Αντί να πει την άποψή του, απάντησε ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί «τι υπερασπίζεται με αυτή του τη θέση ο κ. Καλαφάτης. Εγώ σας ενημερώνω ότι υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθενός στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οποιοσδήποτε δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι δικαίωμα του αλλά δεν μπορεί να θέτει εκτός αυτοδιοίκησης όποιον τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση», είπε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι «Εντάξει» με το «Θεσσαλονίκη Θετικά» είναι σε κοινή ευθυγράμμιση!


Σχολιάζοντας την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη τόνισε πως «παρατηρούμε  τον δήμαρχο, ο οποίος τελευταία οχυρώθηκε στο άρμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζει αυτομάτως οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του ως σκοταδιστής και οπισθοδρομικό».

Αν και είναι ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος και στην ερώτηση για το αν θα έχει τη στήριξη του κόμματος μίλησε για... χρίσματα. Είπε πως δεν τίθεται θέμα χρίσματος από πλευρά του και «ελπίζω να κρατήσει το λόγο του».

Ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης και τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης του.

Στην συνέντευξη τυπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι των "Εντάξει" Στέφανος Γωγάκος και Δημήτρης Ράπτης (σε μια σαφέστατη πολιτική κίνηση), ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κι δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμοπούλος και ο δημοτικός σύμβουλος από την «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής.