Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε μετά τις 7 το απόγευμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον ενημέρωσε ότι το όνομα της γειτονικής χώρας θα είναι Βόρεια Μακεδονία.


Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να του στείλει άμεσα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, δεδομένου ότι οι βασικές παράμετροι έχουν γίνει ήδη γνωστές μέσω διαρροών ή και δηλώσεων των κ. Κοτζιά, Ζάεφ και Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εκ των υστέρων ενημέρωση και αναμένεται να κάνει δήλωση.

Στη Νέα Δημοκρατία είναι εξοργισμένοι με τον πρωθυπουργό για την προσχηματική και κατόπιν εορτής ενημέρωση για το Σκοπιανό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα κατατεθεί σε υψηλούς τόνους η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία που, όπως τονίζουν, είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης της κυβέρνησης.

Λέγεται, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ότι η ΝΔ πέραν των γνωστών αντιρρήσεων που έχει για τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ότι αντιδρά και στο γεγονός ότι δεν μπορεί να τόσο σημαντική διεθνής συμφωνία να πάει στη Βουλή μετά από μήνες, μετά από το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Επίσης τονίζουν ότι υπάρχει απώλεια δεδηλωμένης στην κυβέρνηση, παρά τα παιχνίδια του Πάνου Καμμένου με το «δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω».

Αύριο, Τετάρτη, στις 09:30 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο.