Το θέμα των Σκοπίων φιγουράρει στα περισσότερα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

Η ΑΥΓΗ: » » Μακεδονικό» Η ώρα της συμφωνίας »
Όπως γράφει η εφημερίδα "Το φινάλε μιας σύνθετης και δύσκολης διαπραγμάτευσης αναμένεται να επισημοποιήσουν σήμερα ο Αλ. Τσίπρας και ο Ζ. Ζάεφ ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όσον αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ". 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: » Εθνική αυτοκτονία! »
Η εφημερίδα γράφει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ενέχυρο τη δημόσια περιουσία και το κρύβει με ψέματα Τηλεφώνησε ο Ζάεφ στον Τσίπρα και σήμερα θα ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία αυτοκτονία! Η κυβέρνηση παραδίδει τη Μακεδονία και ετοιμάζεται για μια σειρά από επώδυνες υποχωρήσεις (γλώσσα, εθνότητα κ.λπ.) Απίστευτη δήλωση από τον Κοτζιά: Ο Ζόραν θα αποφασίσει το όνομα..."

ΕΘΝΟΣ: » Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ζάεφ επέλεξε την ονομασία που δίνει τη λύση»
Όπως γράφει η εφημερίδα, "Διάρκειας μίας ώρας ήταν το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα Η ώρα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ Ο Νίκος Κοτζιάς περιέγραψε με σαφήνεια το πλαίσιο λίγο μετά το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα. Τέλος οι αλυτρωτικές αναφορές και οι αρχαιοελληνικές «συνδέσεις»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: » Υπογράφει το …μνημόνιο του Ζάεφ »
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "Πάλι άλλοι (βλέπε Ζάεφ) βαράνε... τα νταούλια Κλίμα επίτευξης συμφωνίας στο Σκοπιανό μεταδίδει από χθες η κυβέρνηση, μετά από το τηλεφώνημα του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα".

ΕΣΤΙΑ: «Τρίζουν» τά κόκκαλα του ’Ίωνος Δραγούμη!
"ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ πρός τόν ελληνικό λαό Οά απευθύνει απόψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα σε πανηγυρικούς τόνους, προκειμένου να ανακοινώσει το περιεχόμενο της δήθεν ιστορικής συμφωνίας Ελλάδος - Σκοπιών για το ζήτημα τής ονομασίας τού γειτονικού κράτους. Συμφωνία που επεβλήθη μετά από ωμές παρεμβάσεις πού έγιναν στο παρασκήνιο και προς τις δύο πλευρές από την Καγκελλάριο Μέρκελ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζών Μπόλτον", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Περιμένοντας τον Ζάεφ. Σήμερα αναμένεται το τηλεφώνημα από τα Σκόπια»
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "η μισή δουλειά έγινε χθες, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνολική συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ. Ξεκαθαρίζουν τα θέματα του αλυτρωτισμού, της Ιστορίας και της γλώσσας, δηλώνει ο Ν. Κοτζιάς. «Ναι σε λύση με σύνθετη ονομασία και διεθνή συμφωνία», λέει ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Νέα στοιχεία για τη «μάχη» της γλώσσας".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: » Προς συμφωνία με «Βόρεια Μακεδονία» »
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Η «ώρα μηδέν» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπιών φθάνει, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, κατά την οποία αναμένεται να «κλειδώσει» η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» (Sevema Makedonija)".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ήρωες και προδότες στα σύνορα
Η εφημερίδα κάνει αναδρομή σε ιστορικά γεγονότα με το δικό της στιλ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: » Νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα και μέτρα στήριξης του κεφαλαίου »
"«Στάχτη στα μάτια» και πρόκληση για το λαό η «αύξηση των κοινωνικών δαπανών» που υπόσχεται η κυβέρνηση από την υπεραπόδοση της δημοσιονομικής της πολιτικής, καθώς αυτή θα προκύψει από νέα μείωση στις συντάξεις και αύξηση της φορολογίας, ενώ τις όποιες φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις θα τις καρπωθεί το κεφάλαιο", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: » Σήμερα το μεγάλο Ναι ή Οχι. Στο νέο τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ »
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πιο μεγάλη μέρα είναι σήμερα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ύστερα από έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, διεργασίες, επαφές και υποχωρήσεις εκατέρωθεν. Επειτα από ένα τέταρτο του αιώνα, η σημερινή μέρα θεωρείται ως η πιο κρίσιμη, καθώς, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, αναμένεται να υπάρξει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι»".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διπλό "χαράτσι" για τα φάρμακα
"Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί για το νέο «διπλό φόρο-χαράτσι», όπως τον χαρακτηρίζουν, στον οποίο προβλέπεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Ειδικότερα, στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, προβλέπεται, όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του, η επιβολή φόρου 0.8% σε βάρος των φαρμακοποιών στην περίπτωση που ο συνταγογράφος ιατρός ή ο ασθενής επιθυμούν τη χορήγηση πρωτότυπου φαρμάκου και όχι αντιγράφου", υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βαπτίσια στις Πρέσπες ερήμην του Βουκεφάλα
Όπως γράφει η εφημερίδα "ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία δημοσίως δεν αποδέχεται το θέμα της ονομασίας, το Μαξίμου προχωρεί εντατικά τις συζητήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας. Σόου Καμμένου με συνέντευξη Τόπου σήμερα και παρασκήνιο ότι υπάρχει συμφωνία με τον πρωθυπουργό να στηρίξουν τη λύση δύο ή τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ". 

ESPRESSO: Έσωσε τη ζωή μου η Παναγία
"Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στο πανελλήνιο η προσωπική μαρτυρία της Αγγελικής Ηλιάδη για το πώς ένα θαύμα της Παναγίας τη γλίτωσε από βαρύ χειρουργείο στην καρδιά", γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Σκέτο Μακεδονία είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέντευξη Κοτζιά στο KONTRA CHANNEL.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: » Διόρθωση προβλέψεων για έσοδα και δαπάνες «