ΝΔ για Σκοπιανό: Πρόθυμη η κυβέρνηση για βαριές εθνικές υπαναχωρήσεις
Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαπραγματευτική τακτική της αλλά και τις αναφορές εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε η ΝΔ.


Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις».

Γι αυτό, προσθέτει,  «βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

Η ΝΔ, συνεχίζει η ανακοίνωση,  είναι ξεκάθαρη. «Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή».

Η ΝΔ προειδοποιεί μάλιστα τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Σχόλια