Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδαΣε μία νέα φάση μπαίνει η Ελλάδα με την κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με τη συμφωνία, που επετεύχθη στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος υπογράμμισε πως «το χρέος είναι πια βιώσιμο».


«Είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και έχει όλα τα συστατικά για πρόσβαση στις αγορές και ενίσχυση της ανάπτυξης», επεσήμανε ο ίδιος, στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο λαός αυτά τα 8 χρόνια και «θα πρέπει πολύ γρήγορα να δει αποτελέσματα στην τσέπη του από τη συμφωνία». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η κυβέρνηση για το μέλλον».

Η ατζέντα αλλάζει και υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια άσκησης πολιτικής, όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, σημείωνοντας πως το επίπεδο της λιτότητας θα μειώνεται σταδιακά είτε με μειώσεις των φόρων είτε με αυξήσεις των δαπανών. «Η ατζέντα αλλάζει και το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, μπορούμε να πάμε σε μια περίοδο με πολύ πιο εποικοδομητικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις», ανέφερε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι στο Eurogroup «έδεσαν τα κομμάτια του παζλ. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης, την ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη, τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση και τη συμφωνία για το χρέος». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο, αλλά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση αφορά σε θέματα είτε από το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο είτε από το τρίτο πρόγραμμα.


Σχόλια