[Εκλογές][bsummary]

Μπαμπινιώτης: Καλό θα ήταν η ονομασία των Σκοπίων να είναι μια λέξη



«Η ονομασία των Σκοπίων καλό θα ήταν από την αρχή να είναι μια λέξη. Αν βάλουμε δύο όρους π.χ. Άνω Μακεδονία, τότε στα επίθετα αυτό δεν θα υπάρχει και θα χρησιμοποιείται το "Mακεδόνας"» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης.


Ο καθηγητής και πρώην υπουργός Παιδείας σύμφωνα με το protothema.gr, ήταν επίσης, κατηγορηματικός ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε τον όρο "Μακεδονική" για τη γλώσσα. Σλαβομακεδονική είναι ο όρος που πλησιάζει στην αλήθεια».

Όπως εξήγησε «η γλώσσα είναι βουλγαροσερβική. Δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά, το είπαν "μακεδονική" γιατί μέσα από τη γλώσσα διεκδικούσαν άλλη ταυτότητα».

Ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνσε, τέλος, ότι το 1977 η Ελλάδα «δεν αναγνώρισε θέμα "μακεδονικής γλώσσας" στα Σκοπια σε διάσκεψη τότε του ΟΗΕ. Αυτό που έγινε ήταν να συζητήσουμε το τεχνικό θέμα του μεταγραμματισμού των τοπωνυμίων όσων γλωσσών δεν έχουν λατινικό αλφάβητο».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]