Με απογευματινή προπόνηση στο «Δημήτρης Τόφαλος» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αυριανή, πρώτη αναμέτρηση, για τους μικρούς τελικούς της Basket League, με τον Προμηθέα Πάτρας, ο ΠΑΟΚ (18.00). 


Μάχη στην οποία θα παραταχθεί χωρίς τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που βρίσκεται στο Τρεβίζο, για καμπ του ΝΒΑ και τον τραυματία, Απόλλωνα Τσόχλα, στοχεύει, ωστόσο, να φέρει σε πέρας με επιτυχία, προκειμένου να «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου του και να κάνει έτσι ευκολότερο το έργο του, σε ό,τι αφορά τον τερματισμό, φέτος, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Α1.

«Προερχόμαστε από μια πολύ δύσκολη σειρά με τον Παναθηναϊκό, όπου σπαταλήσαμε πολλή ενέργεια παίζοντας τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα έξι ημερών. Στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, έχουμε μπροστά μας μια σειρά με τον Προμηθέα Πάτρας, μία πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε τη συγκέντρωσή μας και την ενέργεια που έχουμε σπαταλήσει στο προηγούμενο διάστημα για να παίξουμε μία πολύ ανταγωνιστική σειρά και να τελειώσουμε τη σεζόν με τον τρόπο που θέλουμε», σχολίασε, εν όψει της έναρξης των παιχνιδιών με τους Αχαιούς, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. 

Πρόσθεσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, λέγοντας περισσότερο για τους μικρούς τελικούς: «Είναι δεδομένο ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό κίνητρο. Υπάρχει όμως, το γόητρο της τρίτης θέσης. Θεωρώ ότι για όλους στο σύλλογο είναι πολύ σημαντικό να διεκδικήσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες την τρίτη θέση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το πετύχουμε. Πρέπει να ματσάρουμε την αθλητικότητα και την ενέργεια με την οποία παίζει ο Προμηθέας για 40 λεπτά. Επίσης θεωρώ ότι ο έλεγχος του ρυθμού, αλλά και των ριμπάουντ θα είναι δύο πολύ σημαντικά κομμάτια για την εξέλιξη του παιχνιδιού».