Σε πορεία κατά του Τραμπ για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που χωρίζει τα παιδιά των μεταναστών από τους γονείς τους συνελήφθη η διάσημη Σούζαν Σάραντον, η οποία και ακτιβίστρια.Η ηθοποιός συνελήφθη σε πορεία γυναικών έξω από το κτήριο της Γερουσίας.

Εκτός από τη Σαράντον, η αστυνομία συνέλαβε και την υποψήφια των Δημοκρατικών Πραμίλα Τζεϊαπάλ, η οποία χαρακτήρισε απάνθρωπη την πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη μεταχείριση των μεταναστών στα σύνορα.

Οι διαδηλώτριες φώναζαν συνθήματα όπως «μας νοιάζει» («we care»), μια απάντηση στη φράση «Δεν με νοιάζει» που υπήρχε στο μπουφάν που φορούσε η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στη διάρκεια επίσκεψής της σε κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών.

Η Μελάνια φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Τραμπ να υπογράψει διάταγμα προκειμένου να μην χωρίζονται οι μετανάστες από τα παιδιά τους στα κέντρα κράτησης. Η εφαρμογή της απόφασης αποδείχθηκε νομικά περίπλοκη και οι επικριτές του προέδρου επισημαίνουν ότι το διάταγμα δεν καλύπτει όσες οικογένειες έχουν ήδη χωριστεί.

Συνολικά 2.352 παιδιά απομακρύνθηκαν από τους μετανάστες γονείς τους σε διάστημα περίπου ενός μήνα, από τις 5 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, το 1999, κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης στη Νέα Υόρκη με αφορμή τον πυροβολισμό από αστυνομικό ενός άοπλου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ανακοίνωσε τη σύλληψή της μέσω Τwitter.