[Εκλογές][bsummary]

Ενοχλημένη η Αθήνα από τα μπρος πίσω των Σκοπίων


Ενοχλημένη εμφανίζεται η Αθήνα από τη στάση των Σκοπίων και την κωλυσιεργία για το κλείσιμο της συμφωνίας για το ονοματολογικό.


«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Η ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εμφανής και φαίνεται να στρέφεται κατά του Νικολά Ντιμιτρόφ, φωτογραφίζοντάς τον ως αυτόν που παίζει παιχνίδια.

Πάντως και οι δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ άφηναν αιχμές για την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ η οποία «πάγωνε» τη συμφωνία κι έθετε χρονοδιάγραμμα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

Είναι γνωστό ότι στη γειτονική χώρα σοβεί ένας σιωπηρός εμφύλιος μεταξύ της ομάδας Ζάεφ και των εθνικιστών, που δεν θέλουν τη συμφωνία, μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος Ιβανοφ και ο υπουργός Ν. Ντιμιτρόφ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου του Ν.Ντιμιτρόφ ουσιαστικά τονίζεται ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί «βιώσιμη και κοινά αποδεκτή από αμφότερα τα μέρη» συμφωνία, προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό «από την ανάγκη οριστικοποίησης της διαδικασίας σε οποιαδήποτε περίοδο».

«Τέτοια σημαντικά ζητήματα δεν πρέπει να είναι βιαστικά» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, θέτοντας ως νέο χρονικό ορόσημο την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28-29/6)

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να δηλώσει ότι παραμένει αισιόδοξος και ότι η διαφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας θα λυθεί πολύ γρήγορα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα μετατίθεται για αργότερα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]