[Εκλογές][bsummary]

Θεσσαλονίκη: Απαλλάχθηκαν Σαξώνης και Λεμούσιας για την υπόθεση πλαστογραφίαςΔέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης και μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των υπαιτίων, οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες από τον Άρειο Πάγο, δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης βρέθηκαν σήμερα εκ νέου ενώπιον της Δικαιοσύνης.


Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό ταμία και καθ' ομολογίαν υπεξαιρέτη, Παναγιώτη Σαξώνη, και τον επί σειρά ετών γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, ο πρώτος, και απλή συνέργεια στη συγκεκριμένη πράξη, ο δεύτερος. Η υπόθεση που τους οδήγησε στο ακροατήριο αφορούσε τρία πλαστά παραστατικά που είχαν χρησιμοποιηθεί από τον πρώην ταμία για υποτιθέμενες πληρωμές (κατά περίπτωση) προς την Εφορία και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως ισχυρίστηκαν οι συνήγοροί τους, τα συγκεκριμένα παραστατικά είχαν κριθεί από τα προηγούμενα δικαστήρια - που εξέτασαν την υπόθεση του σκανδάλου - ως προς το ποσό, αλλά εκ΄ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν στις εκδοθείσες αποφάσεις. Οι ίδιοι, επικαλέστηκαν - μάλιστα - τις συγκεκριμένες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες η τελεσθείσα πλαστογραφία κρίθηκε πλημμεληματική.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι η πράξη της πλαστογραφίας αφορούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έτη 2005 και 2006, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγήθηκε την εξάλειψη του αξιόποινου της πράξης και την παύση της δίωξης λόγω παρέλευσης χρόνου, πρόταση που τελικώς έγινε δεκτή από τους δικαστές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]