Χάρη σε ένα σπρώξιμο του Τζούμπερ πάνω στον Μιράντα, ο Ελβετός παίκτης κατάφερε να πηδήξει πιο ψηλά από όλους, να πάρει την κεφαλιά και να ισοφαρίσει στο ματς με τη Βραζιλία.


Εδώ δεν υπήρχε ούτε VAR ούτε τίποτα και το γκολ μέτρησε. Όπως χωρίς VAR έμεινε και η φάση προς το τέλος του αγώνα που η Βραζιλία ζήτησε, δίκαια, πέναλτι, με τον νεοεισελθόντα Εμπολό να... χορεύει ταγκό με τον αντίπαλό του, αλλά τον διαιτητή να δείχνει "παίζετε"...

Γενικά η Βραζιλία δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία (χαρίστηκαν... άπειρες κίτρινες κάρτες σε φάσεις - ορισμούς της τιμωρίας, όπως τα τραβήγματα από τις φανέλες κι οι ανατροπές από πίσω). Αυτοκτόνησε όμως, αφού πρόδωσε το ποδόσφαιρό της, προσπαθώντας να διαχειριστεί το 1-0 που είχε πετύχει από νωρίς (στο 20') ο Κουτίνιο.

Οι Ελβετοί ήταν κάτι άξεστοι ξυλοκόποι με καναδυο μπαλαδόρους μέσα(οι οποίοι, συμπτωματικά, έχουν καταγωγή από άλλες χώρες), που κατάφεραν να πάρουν μια ισοπαλία από μία φοβισμένη Βραζιλία. Δεν τους δίνω τύχη για τη συνέχεια. Φυσικά και η Βραζιλία θα προκριθεί, αλλά έχει, πλέον, βάλει δύσκολα στον εαυτό της.

Και μια σημείωση για το τέλος: Δεν είναι κακό, μερικές φορές, το μεγάλο αστέρι, όταν είναι ντεφορμέ, να μένει από έξω.