[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Από τη Μυγδονία λεκάνη η δόνηση που αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη


Από τη Μυγδονία λεκάνη, περιοχή που, στο παρελθόν, έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, προέρχονταν η δόνηση που αναστάτωσε, στις 11.21 το πρωί σήμερα Δευτέρα, τη Θεσσαλονίκη.


"Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχουμε μια σεισμική διέγερση. Αντίθετα, δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος σεισμός" δήλωσε στο salonicanews ο σεισμολόγος του Σεισμολογικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης.

Όπως μας ενημέρωσε, εκτός των τριών δονήσεων που έγιναν αντιληπτές, ακολούθησε και τέταρτος μετασεισμός, της τάξης των 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο κ. Σκορδίλης εκτιμά ότι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες από τη σεισμική δόνηση για να μιλήσουν οι επιστήμονες με σιγουριά για το αν η δόνηση αυτή ήταν ο κύριος σεισμός.

Ο. Γ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]