Οι αποδοκιμασίες που ακούγονταν από το 80 του αγώνα Δανίας - Γαλλίας τα είπαν όλα για τα πρώτα δύο παιχνίδια της ημέρας στο Μουντιάλ 2018 της Μόσχας.


Δανοί και Γάλλοι "κάθισαν" πάνω στο 0-0 που βόλευε και τους δύο, τους πρώτους ως δεύτερους του ομίλου, τους δεύτερους ως... πρώτους. Προκρίθηκαν και οι δύο, αλλά οι φίλαθλοι δεν συμφώνησαν σε αυτή τη λευκή ισοπαλία.

Κι ενώ στην αρχή οι αποδοκιμασίες ήταν για τους Δανούς, που έβαλαν το λεωφορείο της αποστολής μπροστά στο τέρμα του Σμάιχελ και δεν ξεμύτιζαν ούτε κι αν τους απειλούσαν με πιστόλι, στο τέλος, εξαιτίας κάποιων επιλογών μερικών παικτών της Γαλλίας, τους πήρε κι αυτούς η μπάλα. Ήταν εμφανές ότι δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη να κάνουν κάτι μετά το 75 κι έμειναν κι αυτοί δύο - τρεις να προσπαθούν κι οι άλλοι να τους κοιτάζουν.

Θλιβερό το θέαμα...



Καγκουρό: Ούτε με... βαλέ δεν κόβουν

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στο Αυστραλία - Περού, αποδείχτηκε ότι οι Αυστραλοί είναι πολύ καλοί στο να παίζουν Αυστραλέζικο Ποδόσφαιρο (εκείνο που μοιάζει με ράγκμπι αλλά δεν είναι, ενώ φέρνει προς το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο αλλά.. πάλι δεν είναι), αλλά στο ποδόσφαιρο που εμείς γνωρίζουμε, πέρα από τη δύναμη δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό. Ντιπ άμπαλοι, παραδόθηκαν στο Περού που, ναι μεν δεν είναι η υπερδύναμη του λατινικού ποδοσφαίρου, αλλά μπροστά στους Αυστραλούς είναι... παγκοσμίου κλάσεως.

Δυο γκολάκια ήταν αρκετά για το Περού, για να πάρει την πρώτη νίκη του στο Μουντιάλ της Ρωσίας και να δώσει χαρά στους οπαδούς του. Για τα καγκουρό, το μόνο θετικό η εμφάνιση του Τιμ Καχίλ, που μπήκε τιμητικά ως αλλαγή, στα 38 του χρόνια, για να γευτεί ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελικός απολογισμός δύο ισοπαλίες και μια ήττα για τους Αυστραλούς και τελευταία θέση στον όμιλο.