Την πρόθεσή του να μείνει εκτός κούρσας για το Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο, Σταύρος Καλαφάτης.



Η ανακοίνωση έγινε μέσω συνέντευξης του κ. Καλαφάτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο, είπε τα εξής:


Μια προσωπική ερώτηση: Στις επόμενες εκλογές για τον δήμο, θα είστε υποψήφιος;


Παραμένω επικεφαλής των «Εντάξει» μέχρι τη λήξη της θητείας μας. Στον εκλογικό στίβο, όμως, που απλώνεται μπροστά μας θα είμαι παρών μόνο ως υποψήφιος βουλευτής. Εκτιμώ, ταυτόχρονα, ότι τις εκλογές στον Δήμο θα τις κερδίσει ο υποψήφιος που θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία και θα συμβάλλω, με όλες τις δυνάμεις μου, στη νίκη για την πόλη μας.


Μέλος του Δ.Σ. και των «Εντάξει» έχει αναγγείλει συνέντευξη για να ανακοινώσει -λέει- τις αποφάσεις του. Μπορεί να θέσει δική του υποψηφιότητα;


Αυτό δεν το ξέρω. Είναι αυτονόητο, όμως, πως όποιος προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις θέτει εαυτόν εκτός συνδυασμού.


Με τη δεύτερη απάντησή του, ο κ. Καλαφάτης ουσιαστικά έστειλε ένα μήνυμα στον δημοτικό σύμβουλο των Εντάξει, Μάκη Κυριζίδη, που έχει προγραμματίσει, για αύριο στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει “τις προθέσεις του για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Είναι κοινό μυστικό στη Θεσσαλονίκη ότι ο κ. Κυριζίδης επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Καθώς προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, αισίως οι υποψηφιότητες από αυτόν τον χώρο γίνονται τρεις (εκτός του κ. Κυριζίδη ήδη έχουν δηλώσει την επιθυμία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Αηδονόπουλος κι ο στρατηγός της ΕΛΑΣ ε.α. Μωυσίδης). Την ίδια στιγμή αρκετοί διαγκωνίζονται για την “επίσημη” υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας κι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλέον, η στήριξη σε κάποιον που θα ανακοινώσει το Μοσχάτο.


Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλαφάτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση της ευρωβουλευτού του κόμματος Μαρίας Σπυράκη, για την ηλεκτρονική οικονομία.


Ειδικά γι αυτήν την τελευταία περίπτωση οι φήμες έχουν φουντώσει, με τα ονόματα των Έλενας Ράπτη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Αθ. Σαββάκη, προέδρου του ΣΒΒΕ να παίζουν πάνω – πάνω.