Με τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ξεκινάνε οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, για το φετινό καλοκαίρι.


Θα ακολουθήσουν αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως η Μαρίζα Ρίζου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, οι Imam Baildi, η Μελίνα Κανά, ο Στέφανος Κορκολής, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Πάντως το Φεστιβάλ εκπέμπει SOS για την οικονομική του στήριξη από το Υπουργείο Πολιτισμού.  Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το καταστατικό της Μονής από την ίδρυση της δεν προβλέπει κάποια χρηματοδότηση από το κράτος και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση.

"Όταν δεν υπάρχει προϋπολογισμός  φτάνουμε στο σημείο να διαχειριζόμαστε τη φτώχεια. ΕΣΠΑ δεν υπάρχει πια, πέρσι λίγο με μαγικά, λίγο με χορηγίες τα ψιλοκαταφέραμε. Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα", τόνισε ο κ. Δεμουρτζίδης, σημειώνοντας πως η Μονή Λαζαριστών είναι ένα πολιτιστικό κεφάλαιο για όλη τη Θεσσαλονίκη και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο κ. Δεμουρτζίδης ανέφερε ακόμα πως είχε μια συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, με την υπουργό να δείχνει ενδιαφέρον για τη Μονή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη στήριξης της.


@ σίσση βασιλειάδου