[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Παρέμβαση εισαγγελέα για το ατύχημα με καυστικό υγρό σε εργαζόμενη του δήμου ΘεσσαλονίκηςΠοινικές ευθύνες για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενη, αναζητεί, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης.


Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Χρήστο Καραγιάννη. Ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, από το ΑΤ Λευκού Πύργου, προς διαπίστωση τέλεσης της πράξης της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.

Το ατύχημα γνωστοποιήθηκε χθες, και αναφερόταν σε περιστατικό την περασμένη Τετάρτη την ώρα που συνεργείο καθαριότητας πραγματοποιούσε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, εκτοξεύτηκε υγρό - πιθανόν τοξικό - τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προκαταρκτική εξέταση - όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική παραγγελία - καλείται να δώσει απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα: εάν η εργαζόμενη είχε εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα για τη σωματική της ακεραιότητα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και εάν είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη διαχείριση της απόθεσης του περιεχομένου των κάδων στο όχημα συλλογής απορριμμάτων του δήμου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]