«Πρόκληση» χαρακτήρισε το γεγονός ότι «οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενημερώνονται από τα σκοπιανά sites και τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ» για το Σκοπιανό και όχι από την κυβέρνηση, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Πρακτορείο 104,9 FM» σχολίασε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου,  ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση», λέγοντας πως «είναι ντροπή του κ. Τζανακόπουλου να δηλώνει τέτοια πράγματα».

«Το ελάχιστο, το μίνιμουμ σοβαρότητας και υπευθυνότητας απαιτούσε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να έχουν πλήρη ενημέρωση. Δεν νοείται να ενημερώνονται όλα τα σκοπιανά κόμματα και τα ελληνικά κόμματα να τελούν εν αγνοία. Να καλούμαστε να τοποθετηθούμε επί ενός θέματος που δεν γνωρίζουμε. Εγώ αρνήθηκα χθες να τοποθετηθώ στη Ρόδο και αρνούμαι και σήμερα. Εκφράζω απλώς την οργή μου για την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, την οποία παρουσιάζει η κυβέρνηση για ένα θέμα που αγγίζει κάθε Έλληνα πολίτη, την ψυχή του και την καρδιά του» τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κ. τσίπρας πριν συμφωνήσει, πρόσθεσε, «είναι να ενημερώσει και να συζητήσει με την αντιπολίτευση καθώς δεν υπάρχει συριζαϊκό-καμμενικό ή δεν ξέρω τι Σκοπιανό, είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά τα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως αυτό το οποίο είπε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι «αν δεν υπήρχε το καλοκαίρι του ’15 η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, η Ελλάδα σήμερα θα βρισκόταν χωρίς ευρώ και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισήμανε ακόμα πως «αυτή η θέση που τότε, με την ψήφο μας αποδείξαμε ότι αυτό πιστεύουμε, σήμερα έχει δικαιωθεί πλήρως σε αντίθεση με τη θέση του κ. Τσίπρα, ο οποίος προχώρησε μετά τις εκλογές αυτές, που είπε ότι δεν θα τις κάνει, σε μια λογική ακραίου διχασμού του ελληνικού λαού, την οποία συνεχίζει και μέχρι σήμερα στην προσπάθειά του να κρατήσει συσπειρωμένο ένα κομμάτι της βάσης του».

Κυρίαρχο το αίτημα για εκλογές

Σύμφωνα, επίσης, με την τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, σήμερα το αίτημα για εκλογές είναι κυρίαρχο καθώς «το ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα εκλογές φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις πλέον».