Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Στην κόψη του ξυραφιού "
Η εφημερίδα αναφέρει: «Στον αέρα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, η οποία καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της από «συμμαχία» ολιγαρχών και συμφερόντων. Μετά και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργου Λαζαρίδη, η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε στους 152 βουλευτές και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια κυβερνητικού βουλευτή λόγω της συμφωνίας - προδοσίας για το Σκοπιανό, μετά και τη διαγραφή του Δημήτρη Κομμένου πριν από δέκα ημέρες».


ΕΘΝΟΣ: " Κατενάτσιο παίζει η Ευρώπη τα Σκόπια "
«Αναβολή για μετά τις ευρωεκλογές έδωσαν χθες οι υπουργοί των κρατών-μελών σε Σκόπια και Τίρανα. Γάλλοι, Ολλανδοί και Δανοί «μπλόκαραν» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ΠΓΔΜ και την Αλβανία στο Συμβούλιο», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Εμειναν με 152 και ψεκάζουν "συνωμοσίες" "
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Πανικός στους ΑΝ.ΕΛ. από ιην ξαφνική ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη αλλά και από τα μαζικά μηνύματα οργής που φτάνουν στα γραφεία του κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα. Όσο κι αν προσπαθούν κορυφαία στελέχη να καθησυχάσουν τα μέλη τους με το επιχείρημα ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό όταν έρθει στη Βουλή, τόσο αντιλαμβάνονται από τις αντιδράσεις τους ότι είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι».

ΕΣΤΙΑ: " Ιδού η απάτη των Πρεσπών για την "μακεδονική εθνότητα""
Η εφημερίδα επικαλείται την άποψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη και γράφει: «Διαφορετικό όρο υιοθετεί για το επίμαχο θέμα της μακεδονικής εθνότητος το αγγλικό κείμενο της συμφωνίας το οποίο μονόγραψαν στις Πρέσπες οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, κ.κ. Κοτζιάς και Δημητρώφ, και διαφορετικό όρο υιοθετεί το ελληνικό κείμενο το όποιο δεν μονόγραψαν τα τρία μέρη. Το αγγλικό κείμενο αποδέχεται τον δρο «nationality» (εθνικότητα), ενώ το ελληνικό τον όρο ιθαγένεια».

Η ΑΥΓΗ: " Παιχνίδια αποστασίας. Περίεργη ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γ.Λαζαρίδη "
«Σχέδιο επιχειρηματικών συμφερόντων που λειτουργούν για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη καταγγέλλει η κυβέρνηση Προβληματίζει η στάση του βουλευτή, ο οποίος ήταν εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ. στην πρόταση μομφής της Ν.Δ. και παρών στην εκδήλωση στο Ζάππειο», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Με συνταγή τα Ιουλιανά του ΄65"
Ίδιο με την Αυγή το δημοσίευμα της εφημερίδας, που αναφέρει: «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα οποία «απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας» βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργου Λαζαρίδη».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Με 152 βουλευτές η συγκυβέρνηση "
Όπως γράφει η εφημερίδα «σε τεντωμένο σχοινί κινείται πλέον η συγκυβέρνηση, καθώς αίφνης, μετά την ανεξαρτητοποίηση αρχικά του κ. Δημήτρη Κομμένου και χθες του κ. Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζεται σε μόλις 152 βουλευτές. Ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο ήταν η εξαιρετικά σκληρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που έκανε λόγο για «σχέδιο νέας αποστασίας», στο οποίο ενέπλεξε «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη», αλλά και τη Ν.Δ.».


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Απειλή για τους λαούς τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ "
Η εφημερίδα υποστηρίζει: «Σημαντικό βήμα για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για τη συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων», με τη συμμετοχή αρχικά οκτώ κρατών - μελών της ΕΕ και της Μ. Βρετανίας».


ΤΑ ΝΕΑ: " Ξηλώνεται το πουλόβερ. Η κυβέρνηση φυλλοροεί και βλέπει φαντάσματα "
«Ισχυρούς πολιτικούς τριγμούς προκαλεί στη συγκυβέρνηση το νέο χτύπημα που δέχθηκε χθες με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη, ενώ ήδη από χθες το μεσημέρι συζητείται το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αγριεύει το παιχνίδι  στην πλάτη της πόλης
«Μαίνεται η μάχη για το Σκοπιανό και όπως αποδεικνύεται το πεδίο της θα είναι η Θεσσαλονίκη. Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ και η σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα» από τη Θεσσαλονίκη που στοχεύουν στην αποστασία» δείχνει ακριβώς αυτό. Έρχεται, μάλιστα, λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια όπου στο κάδρο μπήκε και ο ΠΑΟΚ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την καταδίκη τους από την ΠΑΕ. Η βεντάλια έχει ανοίξει και η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μέσω του Σκοπιανού γίνεται στην πλάτη της Θεσσαλονίκης, όπου έχει απελευθερωθεί δυνάμεις που βρίσκονταν εν υπνώσει», τονίζει η εφημερίδα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Καταρρέει εκ των έσω η ανίερη κυβερνητική συμμαχία
Η εφημερίδα τονίζει: «Σε πανικό το Μάξιμου καθώς κυριαρχούν διαλυτικά φαινόμενα στην οριακή πλέον κυβερνητική πλειοψηφία με αφορμή το Μακεδονικό, που προκαλεί τάσεις φυγής ατούς βουλευτές των ΑΝΕΛ».

ESPRESSO: Μάχη για την αμύθητη κληρονομιά του Mr BOKTAS
«Χωρίς να βρει την πολυπόθητη δικαίωση στο δικαστικό θρίλερ που μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες, με διακύβευμα τη «χρυσή» κληρονομιά της θείας του, έφυγε από τη ζωή ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΒΟΚΤΑΣ Εβάν Συρίγος, ενώ τριάμισι χρόνια μετά τον θάνατό του (που δεν το πήρε χαμπάρι κανείς) την αμύθητη περιουσία εξακολουθεί να καρπώνεται ο σφετεριστής αντίδικός του», γράφει η εφημερίδα

KONTRANEWS: Επιταχύνεται η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας
«Απάντηση στα σχέδια εκτροπής και αποστασίας αποτελεί η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνώντος κόμματος με την προσχώρηση βουλευτών από το χώρο των Ανεξαρτήτων και από κόμματα της Κεντροαριστεράς», βλέπει η εφημερίδα.




ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αισιοδοξία με αστερίσκους "
Η εφημερίδα τονίζει: «Θετικοί μεν, αλλά συγκροτημένοι εμφανίστηκαν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης όσον αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε και στην πορεία των ελληνικών ομολόγων, με το δεκαετές να έχει απόδοση 4,1%».